radyobir
radyobir

Yere düşenlerin kafasına ateş etti!..

İstanbul Reina'daki terör saldırısıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dünya yeni yılı karşıladıktan kısa süre sonra İstanbul'un önde gelen eğlence mekanlarından Reina, terörün hedefi oldu. Ortaköy'deki gece kulübüne bir taksiyle gelen terörist, uzun namlulu silahla ateş açarak 39 kişiyi öldürdü, 65 kişiyi yaraladı. Saldırgan dakikalarla ifade edilen saldırı sırasında 4 şarjör değiştirip insanlara 120 mermi sıktı, ardından üstündeki montu çıkarıp kayıplara karıştı. Gece kulübündeki dehşet sırasında çok sayıda kişi kendisini Boğaz'ın sularına atarak kurtuldu.

02 Ocak 2017 07:18 | Kategori: Terör

Terör bu kez yılbaşı gecesi İstanbul’da kanlı yüzünü gösterdi. Ortaköy’deki gece kulübü Reina’ya taksiyle gelen terörist, bagajdan aldığı Kalaşnikof tüfekle çevreye rastgele ateş açarak kapıya yaklaştı. İlk olarak kapıda 21 yaşındaki polis memuru Burak Yıldız’ı vuran teröristin ikinci kurbanı, polis memuruyla sohbet eden, bir turizm şirketinin şoförü Ayhan Arık oldu.

ÖNCE REİNA'IN ÜST KATINA ÇIKMIŞ

Bu cinayetlerin ardından içeri giren terörist önce Reina’nın üst katına çıktı. Burada alt katta eğlenenlerin üzerine ateş açtıktan sonra zemin kata inerek yakın mesafeden ateş açmayı sürdürdü. Polisin verdiği bilgiye göre içinde 30’ar mermi bulunan 4 şarjör değiştirdi. Reina’da yeni yılın gelişini kutlarken kendilerini terör saldırısının kucağında bulanların bir kısmı, canlarını kurtarmak için Boğaz’a atladılar.

ALTINDAKİ FARKLI KIYAFETLE KAÇMIŞ

Terörist, büyük bir soğukkanlılıkla yerde yatan bazı yaralıların başlarına ateş etti, daha sonra üzerindeki montu çıkarıp, altındaki farklı bir kıyafetle Reina’dan ayrılıp izini kaybettirdi.

Saldırı sırasında Reina'da olanlar dehşeti yaşadı. Reina'nın güvenlik görevlisi Emrah Altun "Duyduğum sese göre makineli tüfek vardı elinde" dedi. Saldırgan kulübe girince ne yaptığı sorusu üzerine Altun, "Kaçtık ne yapalım, kaçtık" yanıtını verdi. Altun'un ceketinin de boydan boya yırtıldığı görüldü.

YERE DÜŞENLERİN KAFASINA ATEŞ ETTİ

Reina katliamından 15 dakika önce yaklaşık 200 metre mesafede, Ortaköy Meydanı’nda Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği yılbaşı kutlamaları vardı. Polisler de kutlamalar nedeniyle Ortaköy’ün giriş ve çıkışlarında geniş güvenlik önlemi almıştı. Gece kulübündeki katliamın ardından yüzlerce polis olay yerine gitti. Ortaköy’ün giriş ve çıkışları kapatıldı. Olay yerine gelen onlarca ambulans Reina’dan yaralıları taşıdı.

Bacağından yaralanan bir turist ambulansla bindirildiği esnada "Elinde uzun namlulu silah vardı. Herkesin üzerine ateş ediyordu. Yere düşenlerin kafasına ateş ediyordu. İzdiham oldu” dedi. Yürüyerek ambulansların bulunduğu noktaya gelen iki genç kız ise şoka girmişti. Yaralıların hastaneye sevk edilmesinin ardından olay yeri inceleme ekipleri Reina’da inceleme başlattı. Gece kulübü önünde bulunan bir ticari taksi ise çekiciye yüklenerek incelenmek üzere polis merkezine götürüldü. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişinin bu taksi ile eğlence mekanına gelmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Ortaköy'de, yeni yılın ilk saatlerinde, bir gece kulübüne saldırı düzenleyen kişinin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntüde, elinde uzun namlulu silah, yüzü kapalı, sırt çantalı saldırgan kulüp kapısında görülüyor.

45 SANİYE SİLAH SESLERİ HİÇ KESİLMEMİŞ!

Saldırıyla ilgili ilk görüntü kaydı, teröristin güvenlik kamerasına takıldığı saat 01.20.50’de. Teröristle ilgili ikinci güvenlik kamerası kaydı ise 01.23.00’de çekilmiş. Bu görüntülerde Reina’nın içinde hayat belirtisi yok. Ayakta kimse görünmüyor. Masalar dağınık. O görüntüde terörist, sakin bir şekilde üzerindeki montu çıkarıyor.Reina’da saldırı anına ilişkin bir başka görüntü de Boğaz’ın karşı kıyısından Beylerbeyi’nden çekilmış. Kayıtta 45 saniye boyunca silah sesleri hiç kesilmiyor. Kamera görüntüleri, saldırının birkaç dakikayla ifade edilecek şekilde, çok kısa süre içinde başlayıp bittiğini gösteriyor. Polisin verdiği bilgiye göre ise saldırı 15-20 dakika sürdü.

SUUDİ ARABİSTAN, LÜBNAN, TUNUS, HİNDİSTAN...

Saldırıda yaşamını yitirenlerin kimliklerinin belirlenmesi çalışması bir kişi hariç tamamlandı. Bu kapsamda kimlikleri tespit edilen, biri Irak, 11'i Türk, biri ise hem Türk hem Belçika vatandaşı olan 13 kişinin cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki otopsi ve kimlik tespit işlemlerinin tamamlanmasının ardından ailelerine teslim edildi.

Otopsi işlemleri sona erip kimliği belirlenen 25 yabancı uyruklunun cenazesinin ise ailelerinin Türkiye'ye gelmesinin ardından yarın teslim edileceği belirtildi. Bunlardan 7'sinin Suudi Arabistan, 3'ünün Lübnan, 2'şer kişisinin Tunus, Hindistan, Fas, Ürdün ve Irak, birer kişisinin ise Kuveyt, Kanada, İsrail, Suriye ve Rusya Federasyonu vatandaşı olduğu belirlendi.

Görgü tanıkları otomatik silahla etrafı tarayan saldırgandan kaçmak için masaların altına saklandıklarını belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI