radyobir
radyobir

Yerli çocuklara cinsel tacizden 15 milyon tazminat ödeyecek

ABD devletinin, ülkede bulunan yerli Amerikalı nüfusa sağlık servisi veren ABD Yerli Sağlık Servisi (IHS) hastanelerindeki çocuklara yönelik cinsel taciz davası için mağdurlara 14,5 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul ettiği belirtildi.

13 Ekim 2022 06:23 | Kategori: ABD

Wall Street Journal (WSJ) gazetesindeki habere göre, Montana ve Güney Dakota eyaletlerinde görev yapan pedofili çocuk doktoru Stanley Patrick Weber'in mağdurlarını temsil eden avukatlarla Adalet Bakanlığı yetkilileri arasında anlaşmaya varıldı.

Buna göre hükûmet, Weber’in cinsel taciz ve istismarlarını görmezden geldiği için federal yetkililer aleyhine dava açan 8 yerli Amerikalı kurbanın her birine 1,5 ila 2 milyon dolar arasında değişen miktarlarda toplam 14,5 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Uzlaşılan anlaşmanın, Bakanlığın kuralları gereği kıdemli üst düzey bir yetkili tarafından onaylandıktan sonra nihayete ereceği bilgisi paylaşıldı.

ABD Senatosunun geçen ay IHS Direktörü olarak onayladığı Roselyn Tso, WSJ’ye "Stanley Patrick Weber'in bakımı altındaki hastaların maruz kaldığı travmadan derin üzüntü duyuyoruz. Kurumumuza olan güvenin zedelendiğini biliyoruz ve bu güveni yeniden inşa etmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI