radyobir
radyobir

Yerli otomobil ilk kez görüntülendi

Yerli otomobilin prototipinin kamuflajlı görüntüsünü AA Editör Masası'nda kamuoyuyla paylaşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 3 prototip üretildiğini, Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

13 Ekim 2015 12:56 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Işık, "TÜBİTAK öncülüğünde geliştirdiğimiz Yerli Otomobilimizin prototip fotoğrafını(Kamuflajlı) Milletimizle paylaşıyorum" diyerek twitter adresinden yerli otomobilin fotoğraflarını paylaştı.

Bakan Işık, yerli otomobile ilişkin, 2016'da her türlü arazi şartında deneyecekleri 30-40 araç üretmeyi, 2019 sonuna kadar da Türkiye'de bunun seri üretimini başlatmayı hedeflediklerini açıkladı.

Yerli otomobil konusunda babayiğit arandığını söyleyen Bakan Işık, "Babayiğit ortaya çıktıktan sonra nerede üreteceğimize birlikte karar veririz, hatta onun tercihine bırakırız. Sonuçta bir kişi riski üstleniyorsa tercihi ona bırakmak gerek. Ama tüm Ar-Ge'nin Gebze'deki TÜBİTAK tesislerinde başladığını söylemek lazım" dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI