radyobir
radyobir

Yeşilçam'ın bir emektarı daha yaşama veda etti

Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Mustafa Suphi Baltacı 65 yaşında hayata gözlerini yumdu.

02 Ağustos 2014 22:22 | Kategori: Sinema

Oyuncu Mustafa Suphi Baltacı


Baltacı, 3 ağustos Pazar günü Kırkpınar Merkez Camii'nde ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından Kırkpınar Hasanpaşa Mezarlığına defnedilecek.

MUSTAFA SUPHİ BALTACI KİMDİR?..

1949'da Adana'da doğan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Mustafa Suphi Baltacı, İlk ve orta öğrenimini Adana'da bitiren Baltacı; İstanbul Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Türk Sanat Müziği bölümünden mezun oldu. Sanat yaşamına Adana'dayken amatör tiyatro topluluklarında çalışarak başlayan sanatçı, Adana ve İstanbul'da halkevleri'nin tiyatro etkinliklerine katıldı. 1970 yılından sonra profesyonel olarak özel tiyatro topluluklarında yer alan Mustafa Suphi Baltacı, 1984 yılından itibaren kamera karşısına geçip, sinema ve dizi filmlerde rol aldı. Genellikle yardımcı oyuncu rollerinde oynar ve Çasod üyesidir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI