radyobir
radyobir

"Yetişkinler de çocuklar da az su içiyor"

Türkiye'deki yetişkinlerin ortalamada önerilenden yüzde 48, çocukların ise yüzde 45 daha az su tükettiği belirtildi.

21 Mart 2018 15:02 | Kategori: Sağlık

22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle Hayat Su Genel Müdürü Gamze Çuhadaroğlu yaptığı açıklamada, su tüketiminin önemine dikkat çekti. Çuhadaroğlu, Türkiye’deki yetişkinlerin ortalamada önerilenden yüzde 48, çocukların ise yüzde 45 daha az su tükettiğini kaydetti. İnsan vücudunun yüzde 60’nın su olduğunu ve hayati fonksiyonların sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için çocukluktan itibaren yeterli miktarda su tüketilmesinin kritik olduğunu belirten Çuhadaroğlu, "Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi EFSA tarafından; kadınlar için önerilen su tüketimi günlük bin 600 mililitre iken, Türkiye’de bu oran 902 mililitre; erkekler için ise 2 bin mililitre iken ülkemizde 983 mililitredir. Önerilen miktarlara maalesef ancak yaz mevsiminde ve havaların sıcak olduğu dönemlerde ulaşabiliyoruz. Kişi başı yıllık ortalama 149 litre olan su tüketiminin, yüzde 22’si de bu dönemlere denk gelen yılın iki ayında gerçekleşiyor. Bu oranlar ülkemizde gerekli seviyelerde su tüketimi olmadığını gözler önüne seriyor” dedi. 

Yeterli miktarlarda sıvı tüketmeyen çocukların aldıkları sıvının yüzde 52’sinin su harici içeceklerden oluştuğunu vurgulayan Çuhadaroğlu, çocuklara su içme alışkanlığı kazandırmak için çeşitli projeler yaptıklarını söyledi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI