radyobir
radyobir

Yıkım kararı çıkınca ateşe verdiler

Küçükçekmece Fatih Mahallesi sahilde bulunan cafe ve restoranlara yıkım kararı çıktı.

15 Eylül 2014 09:52 | Kategori:

Küçükçekmece Belediyesi'ne bağlı zabıta ve yıkım ekibi, TOMA ve çevik kuvvet desteğiyle yıkım için sabah erken saatlerde Küçükçekmece sahiline geldi. Ekiplerin yıkım için geldiğini gören bir grup, cafe ve restorantları ateşe verdi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, tek katlı binaları saran alevler kısa sürede yayıldı. Yangının giderek büyümesi üzerine birçok ilçeden itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Olay yerine polis helikopteri gelerek hava bir süre çalışma yaptıktan sonra ayrıldı. İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışması devam ediyor. 

YAŞADIKLARIMIZIN HESABINI KİME SORACAĞIZ

Ercan Öztürk isimli bir işletmeci, dükkanların bulunduğu alanın SİT alanı olması sebebiyle çevreye zarar verdikleri iddia edilerek yıkım kararı alındığını söyledi. Öztürk, "Bize diyorlar ki burası sit alanı burada sakın birşey yapmayın göle, çevreye ve muhite zarar verir. Duvarımın üzerine iki tahta koyduğum zaman 50 bin lira ceza geliyor. Bunu daha sonra danıştay bozuyor. Daha sonra dükkanlarımızın yaklaşık 300 metre uzaklıkta bir bina dikiyorlar. Buradaki en küçük işletme 20 yıllık, bu olayın hesabını kime soracağız. Biz burada esnafız, bu nasıl bir hukuk nasıl bir adalettir" dedi.

ALKOL SATILMASINI İSTEMİYORLAR 

Ali İhsan Kaya isimli bir işletmeci ise, sahildeki cafe ve restoranlar arasında tek içki satma ruhsatı olan kişi olduğunu iddia ederek, "Burayı yıkmak istemelerinin sebebi alkollü mekan olma sebebidir. Bu olaya direniyoruz ve hakkımızı savunuyoruz. Burada adaletsizlik ve huzursuzluk var. Burada bir sıkıntı var, sit alanına imar izini verilmemeli. Burada 20 yıllık bir esnaf olarak bir kişinin kiracısıyım. Belediye benim yermi almış, ben işgalci durumuna düştüm" dedi.

"YANGINI YIKIM EKİBİ ÇIKARDI" İDDİASI

Kaya, yangını yıkıma gelen ekiplerin çıkardığını iddia ederek, "Biz yakmadık, yıkıma gelen ekipler yıktı. Yangın o şekilde başladı" diye konuştu. 


Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI