radyobir
radyobir

Yılda kişi başı bin 250 bardak çay tüketiyoruz

Üçüncü dalga kahve akımı ile birlikte kahve trendi yükseledursun dünden bugüne vazgeçilmez olan çay Türkiye'de yıllık kişi başı 1.250 bardak çay tüketimiyle tahtını korumaya devam ediyor. Türkiye'de yerli çay mağaza zinciri yaratmak hedefiyle 2013 yılında yola çıkan "Demlik"; bugün ulaştığı Türkiye'nin dört bir yanındaki 55 noktasıyla, menüsünün ana kalemi olan demleme çayı tüketiciyle buluşturmaya devam ediyor.

25 Aralık 2017 12:10 | Kategori: Yaşam

2013 yılında 2 kiosk ile yola çıkan Demlik, bugün gördüğü yoğun ilgiyle pazarda hızla büyümeye devam ediyor. Bugün itibariyle 55 noktaya ulaşan Demlik, 2017 yıl sonunda 60 noktaya ulaşacak. Faaliyetlerini 5 ülkede sürdüren yabancı sermayeli Naska Gıda’dan 2017 yılının 3’üncü çeyreğinde aldığı 30 Milyon TL yatırım ile planlı bir büyüme stratejisine odaklanan Demlik, ticari stratejisi ve yüksek kalite anlayışıyla global pazara açılmayı hedefliyor. 3 sene gibi kısa bir sürede ulaştığı nokta sayısıyla dikkatleri üzerine toplayan marka, 2019 yılında 10’u yurt dışında olmak üzere 100 noktaya ulaşacak.

Dünyada sudan sonra en çok çay tüketiliyor
Ülkelerin çay tüketimi ile ilgili yapılan araştırmalar doğrultusunda ortaya çıkan veriler çayın en çok tüketildiği ülke olarak 1.8 milyonluk çay tüketimiyle Çin’i işaret ediyor. Fakat yıllık kişi başı çay tüketiminde 1.250 bardak ile Türkiye ilk sıralarda yer alıyor. Türkiye’yi sırasıyla Afganistan, Libya, Katar ve İngiltere takip ediyor.

Çay, dost sohbetlerinin vazgeçilmezi, kahvatıların arananı, öğlen molaların kurtarıcısı, akşam yemeği sonrasındaki keyif konumunda. Menüsünde anadolu ve dünya çayları başta olmak üzere çayın her çeşidine evsahipliği yapan Demlik, kahvaltıdan börek çeşitlerine, pastalardan keklere, atıştırmalıklardan günün her saatine uygun yemekleri müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Demlik hakkında:
Türkiye’de yerli çay mağaza zinciri yaratmak hedefiyle 2013 yılında 2 kiosk ile yola çıkan Demlik bugün gördüğü yoğun ilgiyle pazarda hızla büyümeye devam etmektedir. Bugün, Türkiye’nin dört bir yanındaki 55 noktasıyla yerli çay mağaza zinciri olarak alanında tek ve rakipsizdir. Kahvaltıdan börek çeşitlerine, pastalardan keklere, atıştırmalıklardan günün her saatine uygun yemekleri müşterileriyle buluşturan Demlik; 2017 yılının 3’üncü çeyreğinde aldığı 30 Milyon TL’lik yatırım ile birlikte, ticari stratejisi ve yüksek kalite anlayışıyla global pazarda da lider konuma gelmeyi hedeflemektedir.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI