radyobir
radyobir

"Yıldırım hızında karşılık veririz"

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşla ilgili dışarıdan müdahale halinde "yıldırım hızında karşılık vereceklerini" söyledi.

28 Nisan 2022 12:36 | Kategori: Avrupa

St Petersburg’da milletvekillerine yaptığı konuşmada Putin, "Birileri devam eden olaylara dışarıdan müdahale etmek ve Rusya için kabul edilemez stratejik tehditler oluşturmak niyetindeyse, misilleme saldırılarımızın yıldırım hızında olacağını bilmelidir" diye konuştu.

"Bunun için tüm araçlara sahip” olduklarını iddia eden Putin, "Bunlarla övünmeyeceğiz ama gerekirse kullanacağız. Bunu, herkesin bilmesini istiyorum" dedi.

Rusya, ABD ve Batı ülkelerinden Ukrayna’ya silah göndermemelerini istiyor.

Bu arada ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün "Rusya’ya karşı ülkelerini ve özgürlüklerini savunan Ukraynalılara karşı desteğin vurgulanacağı” bir konuşma yapması bekleniyor.

"Rusya doğalgaz ve ticareti silah olarak kullanıyor"

Diğer yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Polonya ve Bulgaristan’a doğalgazı kesmesiyle ilgili, "Avrupa'daki herkes ticaret konusunda Rusya'ya güvenemeyeceklerini ne kadar erken anlarsa, Avrupa pazarlarında istikrarı garanti etmek o kadar çabuk mümkün olacaktır” dedi.

Zelenski ayrıca,"Rusya'nın doğalgaz ve ticareti Avrupa'ya karşı silah olarak kullandığını" ifade etti.

İngiltere Savunma Bakanlığı ise, bugüne ilişkin sosyal medyadan paylaştığı savunma istihbaratı bilgisinde, "Denizaltılar da dahil olmak üzere yaklaşık 20 Rus donanma gemisinin Karadeniz operasyon bölgesinde bulunduğunu” kaydetti.

Bakanlık, "Boğaz, Türk olmayan tüm savaş gemilerine kapalı kalmaya devam ediyor. Bu da Rusya’nın Karadeniz’de kaybettiği ‘Moskva’ gemisinin yerine başka bir gemi koyamamasını sağlıyor” açıklamasında bulundu.

İngiltere ancak, Rusya’nın Karadeniz’deki gemi kayıplarına karşın deniz filosuyla Ukrayna’yı hedef almayı sürdürdüğünü bildirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI