radyobir
radyobir

Yıldırım-Pence görüşmesi dolardaki tansiyonu düşürdü

Dolar/TL'de sert volatilite Başbakan Binali Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence görüşmesi ile bir miktar duruldu. Kur yeni haftaya 3.8610 seviyelerinden başladı.

13 Kasım 2017 07:08 | Kategori:

Uluslararası piyasalarda ilk işlemlerde dolar/TL 3.8610 seviyesinde. Dolar haftayı 3.8620'den kapatmıştı. Euro/TL 4,50'den işlem görürken, euro/dolar 1.1653 seviyesinde yer alıyor. Brent petrol 63.53, altının ons fiyatı da 1276.17 dolardan işlem görüyor.

Dünya'nın haberine göre, Dolar/TL'de sert volatilite Yıldım-Pence görüşmesi ile bir miktar duruldu. Hafta başında MB'nin önlemleri ile güne başlayan piyasalarda ABD'deki vergi görüşmeleri, Trump'ın Uzakdoğu seyahati ve AB'den gelen güçlü büyüme parite ve dolayısıyla TL üzerinde etkili oldu. Hazine'nin artan TL borçlanma oranları da baskı yaratıyor.

Vizeler konusunda sınırlı bir yumuşama yaşansa da, piyasalar ikili ilişkilerin önümüzdeki dönemde iyileşme gösterip gösteremeyeceğine odaklanmış durumda ve bu konuda görüşmenin ardından yapılan resmi açıklamaların ötesinde yapılabilecek açıklamaları halen izlemeye devam ediyor. Fed ve doların küresel kazancı da izleniyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI