radyobir
radyobir

Yıldızların kırmızı halı geçidi!..

Richard Gere, Paul Verhoeven, Diego Luna ve Maggie Gyllenhaal. Bu yılki Berlinale de her zaman olduğu gibi dünyanın dört bir yanından yıldızları ağırlamaya başladı. İşte festivalin ünlü konukları;

11 Şubat 2017 03:17 | Güncelleme :11 Şubat 2017 03:49 | Kategori: Kültür & Sanat



Maggie Gyllenhaal

Berlinale 2017’nin en seçkin konuklarından biri olan jüri üyesi Maggie Gyllenhaal, kırmızı halıda boy gösterdiğinde çığlıklarla karşılandı. Gyllenhaal açılıştaki basın toplantısında "Uluslararası bir festivalde bir Amerikalı olarak bulunmak için müthiş bir zaman” diye konuştu.



Clotilde Courau

Berlinale’nin açılışında siyah bir kostüm tercih eden Fransız aktris Clotilde Courau, bütün bakışları üzerine topladı.



Küresel çaptaki jüri

Bu yılki 7 kişilik jüri soldan sağa İzlandalı sanatçı Olafur Eliasson, Tunuslu yapımcı Dora Bouchoucha, Alman oyuncu Julia Jentsch, ABD’li oyuncu Maggie Gyllenhaal, Hollandalı yönetmen Paul Verhoeven (jüri başkanı), Çinli yönetmen Wang Quanan ve Meksikalı yönetmen Diego Luna’dan oluşuyor.



Sayın Başkan, Paul Verhoeven

Jüri Başkanı Paul Verhoeven (RoboCop, Temel İçgüdü), açılıştaki basın toplantısında Altın Ayı için yarışacak 18 filmin çoğunun siyasi çağrışımlara sahip olduğunu belirtti ancak jürinin politik mesajının yerine filmlerin kalitesini dikkat etmelerini umduğunu belirtti.



Açılış ‘Django’ ile yapıldı

Konuklar açılış galasında II. Dünya Savaşı’nda Naziler’in işgaliyle Paris’i terk etmek zorunda kalan bir caz müzisyeninin hayatına odaklanan biyografik film "Django”yu izlediler. Altın Ayı için yarışan film daha gala öncesi içerdiği siyasi mesajla ilgi toplamıştı.



‘Django’nun oyuncu kadrosu

"Django”nun altı oyuncusu açılış galasındaydı. Bunlar arasında Belçikalı oyuncu Cecile de France (soldan 2.), Fransız yönetmen Etienne Comar (soldan 3.), Fransız aktör Reda Kateb (sağdan 3.) ve Macar şarkıcı ve oyuncu Bea Palya (sağdan 2.) kırmızı halıda boy gösterenler arasındaydı.



Sadece filmciler yok

Açılış galası ve filmine davet edilen bin 600 konuk arasında Almanya’nın tanınmış isimleri de vardı. Komedyen Anke Engelke, film yönetmeni Andreas Dresen ve Alman milli futbolcu Jerome Boateng (fotoğrafta) o isimlerden bazılarıydı.



Vlogger ve model

Kırmızı halıda yürüyenler arasında kamera önünde olup da farklı alanlarda faaliyet gösteren isimler de vardı. Onlardan ikisi İngiliz YouTube vlogger, komedyen Marcus Butler ve "Almanya’nın Bir Sonraki En İyi Modeli” yarışmasını kazanan Stefanie Geisinger idi.



Festivaldeki ödüllü yönetmenler

Festivalin açılış galasına aralarında fotoğrafta eşi Angelika ile görülen Volker Schlöndorff, Andreas Dresen ve Wim Wenders gibi ödüllü Alman yönetmenler de katıldı.



Espri kimin hakkında?

Berlinale’nin sunucusu komedyen Anke Engelke’nin konuşmaları genellikle gündemdeki konular üzerine yoğunlaştı. Berlinale Direktörü Dieter Kosslick, siyasi konulara değinmeme sözü verse de film yıldızları arasında siyasi şaka ve konuşmalar eksik olmadı.



Yeşil milletvekilinden mesaj

Yeşiller partili parlamento üyesi Claudia Roth kırmızı halıya bir mesajla geldi. Günün erken saatlerinde arkadaşı Richard Gere ile bir araya geldiklerini, birlikte Başbakan Merkel ile Tibet konusunu görüşmek üzere özel bir toplantı yaptıklarını aktardı.



Yıldızlarla selfie

Almanya’nın en ünlü aktrislerinden ve Alman Film Akademisi Başkanı Iris Berben, kırmızı halı bir hayranının isteğini geri çevirmeyip onunla selfie çektirdi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI