radyobir
radyobir

Yılın en kanlı saldırısı: 132 ölü

Pakistan'ın Belucistan ve Kuzey Veziristan bölgelerinde iki seçim mitingine yapılan bombalı saldırılarda, aralarında bir milletvekili adayının da olduğu, 132 kişi yaşamını yitirdi, 232'den fazla kişi de yaralandı.

14 Temmuz 2018 07:39 | Kategori: Dünya

Pakistan'da iki miting sırasında meydana gelen patlamalarda Belucistan yetkililerine göre aralarında milletvekili adayı Navabzade Siraj Raisani'nin de olduğu 128 kişi öldü, 200 kişi de yaralandı.

Saldırıyı, elektronik posta aracılığıyla açıklama yayınlayan IŞİD üstlendi.

Sivil Savunma Müdürü Muhammed Aslam Tareen'in açıklamasına göre, saldırıda 8 ila 10 kilogram arasında patlayıcı kullanıldı.

Eski Khyber Pakhtunkhwa bölgesi yöneticisi ve milletvekili adayı Akram Khan Durrani'nin seçim mitinginden dönen konvoyuna yönelik Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan bölgesinde düzenlenen saldırıda ise 4 kişi yaşamını yitirdi, 32 kişi yaralandı.

Durrani, saldırıdan sağ kurtuldu. Kuzey Veziristan'daki saldırıyı üstelenen olmadı.

Saldırıların, Pakistan'da bu yılki en çok kişinin yaşamını yitirdiği saldırılar olduğu belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI