radyobir
radyobir

Yılmaz Vural'dan şok açıklamalar!..

Fenerbahçe'nin 4-2'lik skorla Kasımpaşa'yı mağlup ettiği karşılaşmayı değerlendiren Vural şu açıklamalarda bulundu.

04 Aralık 2017 10:49 | Kategori:

Fenerbahçe bugün puan kaybetse bile taraftar tepki göstermezdi. Taraftarın istediği mücadele bu.  Bunu görmek istiyor taraftarlar. Fenerbahçe'de golcü yok denildi fakat Giuliano nasıl golleri attı. Sezon başından beri eleştirdiğimiz takım liderin 3 puan gerisinde. Ara sıra böyle tiyatrolar oynamak lazım. (Aykut Kocaman'ın Osmanlıspor maçından sonraki istifa açıklamasıyla ilgili olarak)

Bu akşam Fenerbahçe güzel oynadı. Bu maçtan sonra artık Fenerbahçe taraftarı Kadıköy'e gider. Bütün Fenerbahçeli arkadaşlarım basketbol maçına gidiyor, artık futbol maçına gideceklerdir.

Aykut Kocaman'ın istifa açıklaması futbolcuları olumlu yönde etkilemiş. Bugün bunu net bir şekilde gördük.

Kasımpaşa'nın prim sistemini uygulamadığını duydum bu durum kötü. Akhisar Belediyespor'un ayakta durmasının sebebi primdir. Prim itici bir güçtür. Kulüpler anlaşırsa primler kalkabilir bu da mantıklıdır. Adnan Sezgin Türkiye'ye maç başı diye bir şey soktu. Düştüğümüz sezon Karabükspor'da 34 maç başı ücretimiz ödenmedi. Primler antrenörler için büyük problem. İlk 18'e girmeyen oyuncular sıkıntılı oluyor, yönetimler bombayı elimize veriyor. Tudor, dünkü maçtan sonra benim demecimi kullanabilirdi. 'Bize t.... ettiler' sözünü,  mağlup olduğun maçın ardından çık konuş. Fatih Terim için Galatasaray yolu gözüküyor. Toplumda 'Galatasaray, Tudor'la şampiyon olamaz' algısı oluştu.

Antalyaspor'da küme düştük, kendimi vuracaktım. Takım olarak çok iyiydik. Kitabımda yaşadığım olayların hepsini yazdım. Normalde 600 sayfaydı, avukatlarım, '300 sayfayı çıkartalım' dedi. Evde 300 sayfa bekliyor.  Fıray Aydınus derbide o penaltıyı nasıl vermedi? Fırat Aydınus inatçı bir hakem.  

Antrenörlükte işin sosyolojik boyutu var. Aykut Kocaman'ın 'Antrenör takımı' cümlesi vardı. Türkiye'de bu zor. Abdullah Avcı'ya helal olsun. Başakşehir'de iplerin Abdullah Avcı'da olduğunu her oyuncu biliyor. Aykut Kocaman Valbuena'yı yedek bıraktı. Bence doğruyu buldu. Giuliano beni hala ikna etmiyor. İlk yarı ve ikinci yarı çok farklı. Giuliano'nun topla oynamasında sıkıntı yok. Önemli olan topsuz alanda mücadele. Ben sol bek için İsmail Köybaşı'ndan yanayım. Hasan Ali dünyalar güzeli ama tercihim İsmail olur. Caner ve Gökhan'ı bırakmak bir hataydı. 

Neustädter gelen şansları iyi kullandı.  Şener her pozisyondan sonra neden ellerini kaldırıyor? Bence anlamsız. 

Volkan Demirel'in frikik golünde hatası yok. Top istediği zaman gidiyor ve gol oluyor. Eleştirirken Anadolu takımlarını rencide etmeyelim.

Beşiktaş maç seçiyor. Derbideki ciddiyet aynen diğer lig maçlarında devam ederse fark yaratır. Şenol Güneş'in ısrarla aynı ilk 11'e devam etmesi gerekiyor. Lens Beşiktaş'ta çok farklı. Oyuncu oynamazsa ve oyuncuya önem verilmezse çok farklı oluyor. Galatasaray'ın şampiyonluk için şansı devam ediyor. Yarışın içerisinde mutlaka olacaktır. 

Fatih Terim, bu krizden sonra takımı çok iyi bilen ve kabul görmüş teknik adam. Bir başarısızlık olsa bile sabır gösterilen bir teknik adam var. Fatih Terim'in gelmesi macera değil. Tudor hakkında olumlu bir şey söyleyemiyoruz. Tudor'un antrenörlük geçmişi yok. Maçtan sonra konuşması panik içerisindeydi. 'Atmosferden oyuncular etkilendi' dedi. Fakat oyuncular o atmosferi çok iyi biliyordu. Bence kendisi atmosferden etkilendi. Lider takımın hocasını göndermek sadece Türkiye'de olur. Bir ben gönderildim, final maçından hemen önce Mersin'de.

Gomis ve Belhanda'nın açıklamalarından sonra o iş bitmiş. Birisi bana öyle desin, 'Gel bakalım' derim. Galatasaray'ın en iyi gittiği dönemde bile diyordum, 'Bu böyle gitmez' Çünkü Galatasaray takım oyunuyla gitmiyor, oyuncularla gidiyor. Galatasaray takım oyununa dönerse  toparlanır. Ben Belhanda'yı beğenmiyorum. Beklenen 10 numara değil. Feghouli'yi beğeniyorum. TFF 1. Lig'in 12 takımın başkanıyla görüştüm. Ben şu anda Süper Lig istiyorum. Son 12 hafta mutlaka takım bulurum.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI