radyobir
radyobir

Yine erken seçim istedi!..

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 12 Aralık'ta erken genel seçime gidilmesini istedi. Johnson, bu tarihte seçime gidilmesini kabul etmeleri halinde, milletvekillerine Brexit Anlaşması'yla ilgili yasa tasarısını incelemeleri için 6 Kasım'a kadar süre vereceğini söyledi.

25 Ekim 2019 08:44 | Kategori: Dünya

Boris Johnson, erken seçime gidilmesini kabul etmemeleri halinde "Brexit sürecinde Parlamentoyu dışlayacağı" uyarısında bulundu.

Johnson, mevcut Parlamento'nun işlevini yitirdiğini savundu ve İngiliz halkına, Brexit sürecinde krizi sonlandırma şansı verilmesi gerektiğini belirtti.

İktidardaki Muhafazakar Parti, 12 Aralık'ta erken seçime gidilmesini öngören önergeyi Pazartesi günü Parlamento'ya sunacak.

Ancak İngiltere'de 2011'de yapılan yasa değişikliği sonrası erken seçim için milletvekillerinin üçte ikisinin desteği gerekiyor.

Corbyn: AB'den anlaşma olmadan ayrılma ihtimali ortadan kalkmalı

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn ise bir kez daha, İngiltere'nin anlaşma olmadan AB'den ayrılması ihtimali tamamen ortadan kalmadan erken seçime destek vermeyeceklerini söyledi.

Diğer muhalefet partileri de erken seçim için Pazartesi günü Parlamento'da yapılacak oylamada "Hayır" oyu vereceklerini açıkladı.

AB'nin bugün İngiltere'nin, Brexit'in ertelenmesi talebine yanıt vermesi bekleniyor.

BBC Avrupa Editörü Katya Adler ise AB liderlerinin Brexit'in 3 ay ertelenmesi yönünde karar alabileceklerini ancak bu kararın Pazartesi gününe kadar ertelenebileceğini aktardı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI