radyobir
radyobir

Yollar ayrılacak...

Galatasaray yönetiminin, 9 Mart'ta kulübün finansal fair play kriterleriyle alakalı olarak UEFA ile yapacağı toplantıdan çıkacak sonuç teknik direktör Fatih Terim'in de planlarına yön verecek. Eğer yaptırım olmazsa bazı isimlerle yollar ayrılacak.

22 Şubat 2018 08:35 | Kategori:

Galatasaray’da önemli bir değişime imza atmaya hazırlanan teknik direktör Fatih Terim 9 Mart’ta kulübün UEFA yetkilileri ile finansal fair play (FFP) kriterleriyle ilgili yapacağı toplantıya dikkat kesildi. İsviçre’nin Nyon kentindeki toplantı ve akabinde çıkacak karar Terim’in planlarına yön verecek. Takım içinde performansını yeterli görülmeyen çok sayıda oyuncunun takımda kalıp kalmayacağı da bu toplantı ile belli olacak.

Eğer yaptırım olmazsa, yeterli görülmeyen 8 veya 9 oyuncu gönderilecek ve uygun maliyetli takviyeler yapılacak. UEFA, transfer yasağı ya da kısıtlama getirmese dahi Fatih Terim’in planı FFP kriterlerine uygun bir Galatasaray inşa etmek. Kulübün yapısı ve maaş kadrosunu da çok sağlıklı bulmayan Terim, bu tabloyu değiştirmek amacında. Finansal yapıyı sağlıklı hale getirmek isteyen Terim’in hedefi ilk etapta 66 milyon Euro olan takım bütçesini 60 milyona çekmek ve sabitlemek.

GÜLE GÜLE LATO

Sezon başında sözleşmesine ‘18 maçta oynaması halinde kontratı uzar’ maddesi konulan Iasmin Latovlevici’ye yol göründü... Şu ana kadar 13 maçta forma giyen ve takımda kalması için 5 maçta daha oynaması gereken Rumen sol bek, Fatih Terim’in planlarında yer almıyor. Kulüp, opsiyon maddesi devreye girmese bile oyuncuya herhangi bir tazminat ödemek zorunda değil. Şu anda Nagotomo ile devam eden Terim, tecrübeli oyuncunun sözleşmesinin uzatılmasını istemiyor.

SERDAR AZİZ MÜJDESİ

Kasımpaşa maçının ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan Serdar Aziz’den iyi haber geldi. Sağlık Kurulu, tecrübeli stoperin görev verilmesi halinde Bursaspor maçında oynayabileceğini Fatih Terim’e bildirdi. Dün sabah yapılan antrenmanda da test edilen milli oyuncu herhangi bir ağrısı olmadığını belirtip taktik çalışmaya da katıldı. Yani Serdar eski takımına karşı sahada olabilecek.

SAKATLARIN SON DURUMU

Galatasaray Kulüp Doktoru Yener İnce, sakatların son durumları hakkında şu açıklamayı yaptı: "Cedric'in iç menüsküsünde bir yırtık var. Onu ameliyat ettik, gayet de güzel geçti. Bugün de taburcu oldu hastaneden. Bir sıkıntısı yok. Çok kısa sürede, yaklaşık 2-3 hafta içerisinde idmanlara başlamasını planlıyoruz. Serdar, penaltı pozisyonu sonrası maç esnasında dizinde bir ağrı hissettiğini söyledi. Esnemeden dolayı. Yapılan muayene ve MR'larında korkulacak bir şey yok. O nedenle idmana takımla birlikte çıkıyor."

Denayer ise ciddi bir sakatlık geçirdi. Üçüncü derecede bir yırtık arka adalede. Bunlar genelde çok uzun sürer. 2 aya kadar, belki daha uzun sürebilen bir sakatlık. Ama daha erken dönebilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bugün düz koşulara başlatıyoruz. Ama idmana çıkacak olarak algılanmasın. Sadece süreci değerlendirebilmek ve test edebilmek için. Daha sonra gelecek olan sonuca göre konuşabiliriz.

Fernando için bizim söylemediğimiz tarihler üstünden ve hiç konuşmadığımız konular üstünden çok fazla spekülasyon oldu. İç yan bağında tama yakın yırtık var. Neredeyse tamamen kopmuş. Bu genelde cerrahi gerektirmeyen, ameliyatsız çözebildiğimiz bir süreç. Ameliyat etsek, sezonu kapatma riski vardı. Ameliyatsız da olsa normal süreleri 10 ila 12 haftayı bulabilen bir sakatlık bu. Burada bağın iyileşmesinden sonra ağrı kontrolünün doğru yapılıp, oyuncunun saha içinde oynayabilir hale gelmesi gerekiyor. Çok şükür bağı iyileşti. 7. haftasındayız. Beklenenden daha erken aslında aramızda olacak. Çok ciddi çabaladı ve verdiğimiz programı tamamen uyguladı. Antrenmanda gözlemlenecek. Ne kadar erkene çekebilirsek sağlığını riske etmeden çekeceğiz…”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI