radyobir
radyobir

YOLSUZLUK ŞAMPİYONU

Avrupa Birliği ülkeleri içinde AB fonlarından faydalanmak için en fazla yolsuzluğun İtalya'da yapıldığı ortaya çıktı. AB Komisyonu tarafından yayımlanan yıllık rapora göre, 2013'te İtalya'dan AB'ye 302 "hileli" fon başvurusu yapıldı.

22 Temmuz 2014 10:31 | Kategori: Avrupa

İtalya yolsuzlukta şampiyon

Yolsuzluk, vergi kaçakçılığı ve yeraltı ekonomisinin yaygınlığıyla tanınan İtalya, AB Komisyonu’nun verilerine göre hem yolsuzluk girişimi sayısı hem de miktarında birinci oldu. Komisyona göre hileli başvuruların toplamı 68.5 milyon euro.
302 yolsuzluk girişimi bulunan İtalya’yı bu kategoride Romanya (109) ve Bulgaristan (97) izledi.
Fon yolsuzluğunda İtalya’yı 48.7 milyon euro ile Polonya ve 36.6 milyon euro ile Romanya takip ediyor.
Raporda, bu rakamların gerçekleştirilmiş yolsuzluklara işaret etmediği, yerel yetkililer tarafından tespit edilen dolandırıcılık girişimlerinin boyutunu gösterdiği vurgulandı.
AB Komsiyonu, 2012 yılına kıyasla geçen yıl dolandırıcılık oranının yüzde 21 azaldığını da belirledi. Ancak üye ülkelere, dolandırıcılık vakalarını engellemek için daha fazla çalışma çağrısı yapıldı.
AB Komisyonu raporu İtalyan basınında "İtalya’nın, Avrupa’nın en fazla yolsuzluk yapılan ülkelerinden biri şeklindeki imajını daha da güçlendiriyor” diye yorumlandı.
İtalya, vergi kaçakçılığı ve yolsuzluk listelerinde AB ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.
Vergi kaçakçılığında AB ülkeleri içinde "lider” olan İtalya, yolsuzluğun yaygınlığı konusunda da Bulgaristan ve Yunanistan’ın ardından Romanya ile üçüncülüğü paylaşıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI