radyobir
radyobir

Yönetime sert eleştiri!..

Geçen hafta Başakşehir'e mağlup olan Fenerbahçe, Süper Lig'in 2. haftasında konuk ettiği Kayserispor ile 3-3 berabere kalarak ikinci puan kaybını yaşadı. Sarı lacivertli takımın performansını değerlendiren spor yazarları yönetime sert eleştiriler yöneltirken Advocaat için geç kalındığını söylediler.

29 Ağustos 2016 10:39 | Kategori:

İLKER YASİN (HÜRRİYET)

Geldiği andan beri Fenerbahçe’yi sevk ve idare edecek bir teknik direktör olmadığını söylediğim Pereira’yı, Aziz Yıldırım’ın yerinde ben olsaydım mayıs sonunda gönderirdim, 15 gün önce değil. Getirdiği yeni hoca Guardiola olsa bile bu gecikmenin Fenerbahçe’ye bir bedeli olacaktı. Ve oluyor. İki haftada kaybedilen 5 puan. Dedim ya bu takım hala Pereira’nın takımı. Portekizli, Fenerbahçe’nin genleriyle oynamış, tarihi boyunca atak oynayan ülkenin en iyi ekibini savunmacı yapmıştı.

MEHMET DEMİRKOL (FANATİK)

Orta sahada kapalı bir savunmaya karşı Alper ve Ozan’la oynamak sıradan bir Anadolu takımının dahi aklına gelmez. Bu oyuncular zihinsel açıdan gelişmiş sanatçılara destek verecek isimler. Bu oyuncular ağır işçi. Bunlar beyin takımı değil. İkisi de Fenerbahçe’de oynarlar ve iş yapar. Ancak işi çözecek adam olamazlar. Verdikleri emek takdir edilesidir. Fakat dar alan savunmalarına karşı işi çözme konusunda parlak fikirler yaratamazlar.

Bu Pereira’nın da sıkıntısıydı, Advocaat’ın da sıkıntısı. Kjaer atılmasa Fenerbahçe bu maçı muhtemelen vermezdi. Ancak bir değil, 10 Kjaer olsa bu orta saha havuzuyla bu iş yürümez. Tüm diğer sorunlar çözülebilir fakat orta saha havuzuna iki 8 numara ya da bir 8 bir 10 transfer etmeden buradan çıkmak mümkün değil.

UĞUR MELEKE (HÜRRİYET)

Dün geceyi şüphesiz ki 11’e 11 ve 11’e 10 oynanan iki ayrı bölümde değerlendirmek gerek. Advocaat’ın çıkardığı ilk 11, kesinlikle adalet kokuyordu: Hollandalı hoca, Pereira’nın bir yılda göremediğini 180 dakikada görmüştü. Fenerbahçe orta sahası 2 yıldır çabukluktan ve yaratıcılıktan uzak. Pereira koca bir sezon orta sahaya Alper’i kaydırmayı akıl edememişti, Advocaat son 130 dakikada bu uygulamayla bir miktar renklendirdi orta sahasını.

ERMAN TOROĞLU (FOTOMAÇ)

Sarı-lacivertliler, aslında hücumda zengin adamlara sahip, defansta da fena değilller ama maalesef kesinlikle kaliteli iki orta saha adamı lazım. Aslında kestirmeden şunu söyleyeyim; Fenerbahçe beyinsiz oynuyor. Yani takımı orta sahada idare edecek, yönlendirecek, oyunu hızlandırıp yavaşlatacak, duruma göre idare edecek biri yok. Bu sırıtıyor.Bu kadroda diğer oyunculardan böyle bir oyuncu çıkarma şansı da yok bu hocanın. 'Alternatif isim bulabilir' deniyor ama bulamaz.İki takımını yediği 2. goller inanılır gibi değil. Resmen araya karbon kağıdı konulmuş gibi. Birbirlerinden ders de almıyorlar. Hangisi o golü önce yemişse öbürünün aynı hatayı yapmaması lazım; ama nerdeee?.

ERCAN GÜVEN (MİLLİYET)

Şampiyon olacak diye kuş sütüyle beslediği atının yarışta nal topladığını gören Karadenizli, hiç renk vermemiş; aksine sesini yükseltmiş hipodromda:"Bakın aslanıma hepsini önüne kattı kovalıyor”!..Sıkı Fenerbahçeliler de aynen böyle bakabilir duruma... Zaten başka da çareleri yok şu anda!Çünkü Kadıköy’de umut ve hüsran alacakaranlıkta tek kale maç yaptı dün. İkisi de kazanamadı. Advocaat’a gelince... O önünü göremiyor... Film başladıktan sonra el yordamıyla yerine oturan ve konuyu anlamak için ekstradan kafa patlatan seyirci gibi hoca..."Jön kim, olay hangi coğrafyada geçiyor?... Doğru yere mi oturdum acaba”?..Oysa iş daha karışık.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI