radyobir
radyobir

YouTube'dan paralı üyelik hizmeti

ouTube, özel video paylaşımları için paralı üyelik hizmeti başlatacak.Söz konusu özel videolarda ünlü film oyuncularının yanı sıra çok tanınan bloggerlar (internet güncesi yazarı) da yer alacak.

23 Ekim 2015 10:45 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Öncelikle yalnızca ABD'de erişilebilecek bu hizmet, ayda 9.99 dolara (Yaklaşık 29 TL) verilecek. Hizmette reklam olmayacak.

Videolarda yer alacak ünlülerden bazılarının PewDiePie, Rooster Teeth ve Lilly Singh olduğu öğrenildi.

Uzmanlar YouTube'u ücretsiz kullanan milyonlarca kişinin bir anda paralı üyeliğe geçirilmesinin zor olacağını düşünüyor.

Gartner adlı teknoloji şirketinden Brian Blau, "YouTube'un reklamlı modele alternatif bir hizmet sunduğunu görmek çok güzel" diyor ve ekliyor "Müşteriler seçenek istiyor."

Ancak ücretli üyeliğin her zaman başarılı olmadığını kaydeden Blau, "Başarısı özel içeriğin kullanıcıları ne kadar etkileyeceğine ve reklam izlemekten ne kadar bunaldıklarına bağlı" yorumunu yapıyor.

'Nispeten az sayıda kullanıcı üye olur'

Enders Analysis adlı teknoloji şirketinden Ian Maude ise ücretli üyeliğin ne kadar büyük bir kesime hitap edebileceği konusuna şüpheli.

"Kullanıcıların yüzde 50'si bu hizmeti satın almayacaktır. Nispeten az sayıda kullanıcı paralı üyelik sistemine geçecektir" diyor.

Maude YouTube'un başkaları tarafından üretilen videoların yayınlandığı bir platformdan ziyade, özgün içerik üreterek para kazanan bir platforma dönüşmek istediğini söylüyor.

Oyun ve müzik uygulamalarına ücretsiz erişim

28 Ekim'de ABD'de başlayacak ücretli üyelik hizmeti "Red" (kırmızı), ilk bir ay ücretsiz olacak.

İndirilen videolar internete bağlı değilken de izlenebilecek.

Hizmet ayrıca YouTube oyun ve müzik uygulamalarına da ücretsiz erişim sağlayacak. Hizmetin Google müzik uygulamasını da kapsayacağı belirtiliyor.

Hizmetin dünya geneline ne zaman sunulacağı ve fiyatı da yakında anons edilecek.

Şirket blogunda yaptığı açıklamada "Yıllardır YouTube hayranları bizden daha fazlasını beklediklerini söylüyor. Sevdikleri içeriği izlerken daha fazla seçenek istiyorlar. Sevdikleri içerik üreticileri desteklemek için başka yollar talep ediyorlar ve hepsinden önemlisi, sevdikleri içeriği bölünmeden izlemek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI