radyobir
radyobir

YouTube'un yeni hedefi çocuklar

YouTube, genç kullancıları hedef aldığı uygulamasını bu hafta içinde yayınlamaya hazırlanıyor.

23 Şubat 2015 10:27 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

Google’ın video paylaşım platformu YouTube gözünü genç kullanıcılara dikti. Çocuklara özel bir uygulama geliştirmek için bir süredir yoğun mesai harcayan şirket, ‘YouTube for Kids’ ile yeni üyeler kazanmanın peşinde.

23 Şubat’ta kullanıma girmesi beklenen uygulama yeni özellikleriyle dikkat çekiyor. Bazı çocukların henüz okuma yazma bilmediğini dikkate alan şirket, bu uygulamaya sesli arama özelliği ekledi ve uygulamadaki resimlerin boyutu normalden büyük tuttu..

Çocukların uygulamada geçirecekleri sürenin de bir sınırlaması var. Bu özellik sayesinde ebeveyinler çocuklarının uygulamada geçirecekleri zamanı önceden belirleyebiliyor.

Şirketin çocuklara özel geliştirdiği mobil uygulama ilk olarak Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonlar ve tabletlerle uyumlu olacak. Uzun vadede uygulamanın iOS’a da uyumlu hale gelebileceği düşünülüyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI