radyobir
radyobir

Yunan baüyrağı diktiler, komandolar gitti kaldırdı!..

Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan ile Ege'de yaşanan gerilimle ilgili çok önemli bir açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, 'Didim açıklarındaki kayalığa dikilen Yunan bayrağı kaldırıldı' dedi. Bu arada Başbakan Yıldırım'ın duyurduğu olayın geçtiğimiz cuma günü yaşandığı öğrenildi. Olayın duyulmasının ardından SAT komandoları Hurşit kayalığına çıkıp Yunanistan bayrağını indirdi.

16 Nisan 2018 14:08 | Kategori: Dış Politika

Başbakan Yıldırım, Ege'de oldu bittilere ve fiili durumlara gereken karşılığın verileceğini belirterek şunları söyledi:

"İHLALLERDE ARTIŞLAR GÖZE ÇARPIYOR"

"Ege Denizi'nde zaman zaman gerginliği artırmaya yönelik kışkırtmaya yönelik komşumuz Yunanistan'ın bir takım faaliyetlerinin olduğu malumunuz. Son zamanlarda bu ihlallerde artışlar göze çarpıyor. Özellikle aidiyeti, sahipliği belli olmayan kaya parçaları var. Bunlara yönelik Kardak kayalıklarına benzer girişimlerin olduğunu görüyoruz.

"YUNAN BAYRAĞI KALDIRILDI"

Yine Didim açıklarında, yerleşim yeri olmayan kayalıklara bir Yunan bayrağı dikme girişimi oldu. Bunun üzerine de Sahil Güvenlik ekiplerimiz gerekli müdahaleyi yaptılar. Ve oradan o bayrağı kaldırdılar. 

"GEREKEN KARŞILIĞI VERİRİZ"

Bizim tavsiyemiz Yunanistan'a iyi komşuluk ilişkileri içerisinde, gerginliği artıracak provokasyonlardan, kışkırtmalardan uzak durması. Komşuluk hukukuna uygun olarak hareket etmesidir. Oldu bittilere, fiili durumlara gereken karşılığını vermeye hazırız. Bunun bilinmesini isteriz."

Hurşit kayalıklarına bayrak diken Yunanlı grup fotoğrafları sosyal medyadan paylaşmış. SAT komandoları zodyak botlarla giderek bayrağı indirdi.

OLAY CUMA GÜNÜ OLDU

NTV'nin verdiği bilgilere göre bir grup Yunan Hurşit kayalığına Yunanistan bayrağı dikti. Haberin duyulması üzerine SAT komandoları geçtiğimiz Cuma günü Ege Denizi’ndeki Hurşit kayalığına çıktılar. Yunan bayrağını kaldırıp kayalıktan ayrıldılar.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI