radyobir
radyobir

Yunanistan 4 Türkü gözaltına aldı...

Yunanistan polisinden yapılan açıklamada Meriç nehrinin ayırdığı kuzeydoğu sınırındaki yasaklı bölgeye giren 4 Türk'ün gözaltına alındığı duyuruldu. Gözaltına alınanlardan ikisinin kendisini gazeteci olarak tanımladığı belirtildi.

20 Temmuz 2018 16:51 | Kategori: Dış Politika

Polis, gazeteci olduklarını söyleyen  iki Türk'ün dün Meriç'te yaşanan tekne kazasını haberleştirmek için sınırı geçtiklerini söylediğini belirtti.

Türkiye'den 9 kişiyi Yunanistan'a geçimeye çalışan bir tekne dün Meriç'te batmıştı. 1 kadın ve 3 çocuğu kazada kaybolmuştu. Teknedeki diğer 5 kişi ise karaya çıkmayı başarmıştı.

Polis gözaltına alınan diğer 2 kişinin de 'kayıp ailenin yakınları' olduğunu duyurdu.

Yunan medyası kayıpları arama çalışmalarının sürdüğünü ve bu kişilerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'deki polis operasyonlarından kaçmaya çalıştığını yazdı.

NATO üyesi Yunanistan- Türkiye arasındaki ilişkiler Atina'nın darbe girişimine karıştıkları iddia edilen 8 Türk askerini iade etmemesi nedeniyle gergin.

Yunanistan 3 askere iltica hakkı tanımıştı. İlişkileri geren bir diğer olay da  mart ayında  Türkiye'nin sınırı geçtikleri gerekçesiyle iki Yunan askerini tutuklaması olmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI