radyobir
radyobir

Yunanistan'da gece eylemleri!..

Yunanistan'da hapishanelerde açlık grevi yapan hükümlülere destek için düzenlenen gösterilerde olaylar çıktı.

18 Mart 2015 09:16 | Güncelleme :18 Mart 2015 15:56 | Kategori: Dünya

Yunanistan'ın başkenti Atina'da, ülkedeki hapishanelerde açlık grevi yapan hükümlülere destek gösterisi düzenlendi.

Kent merkezindeki Atina Üniversitesi önünde toplanan ve kendilerini "iktidar karşıtı anarşist" olarak tanımlayan yaklaşık 500 kişilik grup, parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan çevik kuvvet ekiplerinin, kendilerine taş ve sopalarla saldıran göstericilere göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etmesi üzerine arbede çıktı.

Göstericiler, banka şubeleri, otobüs durakları, telefon kulübeleri ve bir belediye otobüsünün camlarını kırarken, park halindeki iki aracı da ateşe verdi.

Yunanistan'da hükümlüler, Adalet Bakanlığı'nın çıkarmak istediği F tipi cezaevleri yasasına karşı açlık grevine başlamış, Yunan medyasına yansıyan haberlerde greve ülke çapında yüzlerce tutuklunun katıldığı belirtilmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI