radyobir
radyobir

Yunanistan darbeci eskerleri iade edecek mi?..

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan sekiz FETÖ'cü askerin Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceklerine dair karar ertelendi.

23 Ocak 2017 14:31 | Kategori:

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan’a kaçan askerlerin Türkiye’ye iade edilip edilmeyeceğine dair karar 26 Ocak Perşembe günü saat 15.00’e ertelendi.

Yargıtay seviyesindeki Yüksek Mahkeme, bir hakimin kaza geçirmesi ve hakimlerin henüz kesin görüşlerini belirtmemeleri nedeniyle kararın üç gün için ertelendiğini açıkladı.

Takım elbise giydikleri görülen darbeci subayların kelepçesiz olmaları dikkat çekti.

MAHKEME SÜRECİ

Sekiz asker, darbe girişimi sonrası askeri bir helikopterle Yunanistan'a kaçmış, Türkiye, askerlerin iade edilmesini talep etmişti. Askerlerin durumları yerel mahkemece ayrı ayrı ele alınırken son olarak Atina'daki temyiz mahkemesi, üç ayrı duruşmanın ardından, üç askerin Türkiye'ye iadesini kabul etmiş, beş askerin iadesini ise reddetmişti.

Yunan Temyiz Mahkemeleri Başsavcısı Antonis Liogas, iade talebi reddedilen darbecilerle ilgili Yüksek Mahkemeye itirazda bulunmuş, mahkemenin Türkiye'ye iadeleri yönünde karar verdiği üç darbeci asker de temyiz başvurusu yapmıştı.

Yüksek Mahkeme’nin vereceği karar, darbeci askerlerin iade süreçlerine ilişkin nihai karar olacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI