radyobir
radyobir

Yunanistan Türk feribotuna el koydu

Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda iki gün önce, kaçak yolcu taşıdığı iddiasıyla Büyük Hızır Reis isimli Türk feribotuna el konulduğu belirtildi. Şirket temsilcileri 65 bin Euro para cezası kesilerek feribotun bağlandığını, Yunan acentesinin ihmali yüzünden bu durumun yaşandığını, Yunan basınında 'insan kaçakçılığı yaptıkları' yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

28 Eylül 2014 19:43 | Kategori:

Bodrum ile Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası arasında 15 yıldır yolcu taşıyan Bodrum Ekspres Feribot Limited Şirketi'ne ait 55 metre uzunluğundaki 150 yolcu kapasiteli 'Büyük Hızır Reis' feribotuna, geçen perşembe günü Yunan makamları tarafından kaçak yolcu taşıdığı iddiasıyla el konulduğu ve limandan çıkışının yasaklandığı ortaya çıktı. 

'HATA VARSA YUNAN ŞİRKETİNE AİT'

Şirketin sorumlu müdürü Fatin Erdal, bu feribotun 15 yıldır Kos- Bodrum arasında yolcu taşıdığını belirterek şunları söyledi:
"Yılda 70- 80 bin yolcu taşıyoruz. Son 6 yıl içinde bize yolcu veren Yunan acentesi yüzünden kesilen biletlere göre, 13 turist vize süresinin zamanından önce taşınmış. Bu turistler için adaya giriş izni verilmemiş. Ayrıca her bir turist için 5 bin Euro para cezası kesilmiş. Bu ceza da Yunan acentesine rücu edilmiş. Biletleri kesen ve bizden komisyon alan Yunan acentesi, bu durumu bize bildirmediği gibi parayı ödemediğini öğrendik. Yani hata varsa bu tamamen Yunan şirketine ait. Ve kesinlikle iyi niyet söz konusu değil. Bize bugüne kadar bu konu ile ilgili hiçbir tebligat veya ödeme emri gelmediği gibi, bizim sorumluluğumuz olmayan bir konu ile ilgili olarak feribotumuza el konuldu. 21 Ekim'de yapılacak ilk duruşmaya kadar feribotun Türkiye'ye dönüşüne izin verilmeyeceği belirtildi. Şirketimize ait bir Türk ve üç Yunan avukat ile hemen konuya müdahil olduk."

'HESABINI SORACAĞIZ' 

Yunanlı bir acentenin yaptığı çirkin bir tezgah nedeniyle mağdur edildiklerini öne süren Fatin Erdal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu konuyu ülkemizin Dışişleri Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı'na da acil olarak bildirdik. Hakkımızı aramak için gerekli tüm yasal işlemleri başlattık. Yarım asırdır bu sularda yolcu taşıyan şirketimize insan kaçakçılığı yapılıyor yakıştırmasının da hesabını soracağız. Bu iddiaların arkasında bazı feribot şirketlerinin Yunanlı ortaklarının da olduğunu biliyoruz."

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI