radyobir
radyobir

Yunanistan Türkiye'yi BM'ye şikayet etti!..

Yunanistan'ın, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki eylemleri nedeniyle Birleşmiş Milletler'e (BM) başvurarak eylemlerinin 'tüm bölgenin güvenliği için bir tehdit' oluşturduğunu belirtti.

23 Ağustos 2020 09:16 | Kategori: Dünya

Yunan Radyo Televizyonu’nun (ERT) aktardığına göre, Yunanistan’ın BM Daimi Temsilcisi Maria Theofili, 2 sayfalık mektubunda, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin ülkesine ait deniz alanında bulunmasını "yasadışı” olarak nitelendirdi. Theofili, Türkiye’nin eylemlerinin "tüm bölgenin güvenliğine tehdit oluşturduğu için yanıtsız kalamayacağının” altını çizdi.

Atina’nın Kahire ile vardığı anlaşmaya dikkat çeken Yunan diplomat, bu anlaşmanın Ankara tarafından Atina ile planlanan görüşmeleri reddetmek için bahane olarak kullanıldığını söyledi. Theofili, Mısır ile yapılan anlaşmanın, gelecekte "potansiyel olarak ilgi duyan komşu ülkelerle” görüşme fırsatını vereceğini kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI