radyobir
radyobir

Yunanistan ve G. Kıbrıs, Ruslara turist vizesi yasağına karşı

Politico, Yunan ve Güney Kıbrıs yetkililerine dayandırarak verdiği haberinde, bu iki ülkenin Ruslara turist vizesi verilmesinin yasaklanmasına karşı çıktığını yazdı.

20 Ağustos 2022 07:13 | Kategori: Avrupa

Haberde, Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı Daimi Sekreteri Cornelios Corneliou’nun "Bu yanlış yönde bir karar olur. Türk vatandaşları bile Kıbrıs makamlarından vize alıyor, dolayısıyla bu tedbirin Ruslar açısından bir değeri olduğunu düşünmüyoruz” şeklindeki sözlerine yer verildi.

Güney Kıbrıs'ta Rusça konuşan büyük bir diasporanın yaşadığı, Ukrayna'daki özel askeri operasyon başlamadan önce ülkedeki turistlerin yüzde 25'inin Ruslardan oluştuğuna vurgu yapılarak, Kıbrıs şehirlerinde iş kurmak isteyen Rus, Ukraynalı ve Belaruslu girişimcilerin sayısının giderek artığına dikkat çekildi.

Politico ayrıca, Yunan yetkililerine dayandırarak, Atina’nın da Rus vizelerinin statüsünü değiştirmeyi düşünmediğini kaydetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI