radyobir
radyobir

Yurdun yarısını bulutlar kapladı

Meteorolojiden alınan bilgilere göre Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor

13 Nisan 2019 08:31 | Kategori: Yaşam

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Isparta çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI ANADOLU'DA KUVVETLİ YAĞIŞ

İHA'da yer alan habere göre yağışların öğleden sonra ve akşam ilk saatlerde Bolu, Karabük, Kastamonu, Bilecik, Çankırı, Bursa'nın doğusu ve Sakarya'nın güneyi ile Eskişehir ve Ankara'nın kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ VE DOĞU KESİMLERDE SICAKLIK ARTIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarı ise genellikle güney ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

ANKARA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 22

ADANA: Parçalı bulutlu 24

BURSA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

ANTALYA: Parçalı, zamanla iç kesimleri çok bulutlu 21

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 20

TRABZON: Parçalı zamanla çok bulutlu 18

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu 13

DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu 23

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI