radyobir
radyobir

Zadar'da şampiyon Daçka!..

Zadar Doğuş Baketbol Turnuvası'nın finalinde Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe'yi 75-65 yenerek şampiyon oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu, Darüşşafaka Doğuş'tan Brad Wannamaker seçildi.

26 Eylül 2016 12:02 | Kategori:

Bertan ERMAN

Darüşşafaka Doğuş, maça 7-0'lık bir seriyle başladı. Fenerbahçe erken bir mola almak zorunda kaldı. Mola dönüşünde sarı lacivertliler, Bobby Dixon'ın önderliğinde öne geçti. Ancak, Brad Wannamaker'ın son saniyede attığı 3 sayılık basketle ilk çeyreği Daçka 16-14 önde tamamladı.

İkinci çeyrekte işler Daçka'nın istediği gibi gitti. Bertans ve Wilbekin ile hücumları iyi değerlendiren yeşil siyahlı ekip, farkı çift hanelere çıkardı. Fenerbahçe, rakibi karşısında etkili hücum edemeyince, devre arasına 40-30'luk skorla Darüşşafaka Doğuş önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Fenerbahçe 6-0'lık bir seriyle başladı. Ancak Wannamaker'ın üstün performansı ve Moerman'nın hücumdaki etkisiyle birlikte Daçka'nın savunmadaki sertliği, Fenerbahçe'nin istediği basketbolu oynayamamasını sağladı ve son çeyreğe 56-47 Darüşşafaka Doğuş'un üstünlüğüyle girildi.

Son çeyreğe Wilbekin ve Birkan Batuk'un bulduğu 3 sayılık basketlerle başlayan Daçka, farkı 15 sayıya kadar çıkardı. Fenerbahçe, Udoh ve Dixon'la sayılar bulsa da maçın genelinde hücumlarda etkili olamadı. Maçın son 5 dakikasında rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Darüşşafaka Doğuş, sahadan 75-65 galip ayrılarak, hazırlık maçlarında 9'da 9 yaptı ve Zadar Doğuş Basketbol Turnuvası'nda şampiyon oldu.

Darüşşafaka Doğuş'ta Brad Wannamaker 14 sayı ve 4 asistlik performansıyla turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi. Scottie Wilbekin'nin 13 sayı ve 8 asistlik performansı, Daçka'nın şampiyonluğunda etkili oldu.

Fenerbahçe'de Ekpe Udoh 19 sayı ve 10 ribaundla double double yaptı ve maçın en skorer ismi oldu. Ancak, Udoh'un bu performansı, Fenerbahçe'nin mağlubiyetine engel olamadı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI