radyobir
radyobir

Zarrab: AB'yle işbirliği, cezaevinden çıkmak için en hızlı yol"

ABD'nin New York kentinde başlayan Hakan Atilla'nın yargılandığı davada tanık olmayı kabul eden Reza Zarrab mahkemede konuşmaya başladı. Zarrab, ilk cümlelerinde "(ABD ile) işbirliği yapmak sorumluluğu kabul etmek ve cezaevinden çıkmak için en hızlı yoldu" ifadesini kullandı.

29 Kasım 2017 19:00 | Güncelleme :29 Kasım 2017 19:26 | Kategori: Dünya

New York'ta görülen davaya katılan Reza Zarrab, tanık olarak katıldığı duruşmada konuşmaya başladı. 

19:03 Zarrab, İran'ın gaz ve petrol satışlarından elde ettiği geliri kullanamadığını söylerken, yaptırım kuralları konusunda en iyi bilgiye sahip kişinin Hakan Atilla olması nedeniyle onu aradığını söyledi. 

18:52: Zarrab, otelde kaldığına yönelik söylentiler hakkında konuştu. Zarrab, otelde kalmadığını ve FBI koruması altında bulunduğunu söyledi. Zarrab, gardiyanlara alkol ve cep telefonu için rüşvet verdiğini kabul etti. 

18:49 ABD basınından olayı canlı aktaran gazeteci Pete Brush Twitter hesabından, Zarrab'ın "(ABD ile) işbirliği yapmak sorumluluğu kabul etmek ve cezaevinden çıkmak için en hızlı yoldu" söylediğini aktardı. 

18:43 Zarrab, 2016 yılında Miami'ye gidişine ilişkin, "Neyle karşılacağımı bilmiyordum. Uzun bir seyahatin ardından şoke olmuştum. Doğru yanıtları veremedim. Endişeliydim" ifadesini kullandı. 

ESKİ Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD’nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Türk ve İran işadamı Reza Zarrab, New York’ta devam eden duruşmada mahkeme salonunda ifade vermeyece devam ediyor... 

AYAKLARI KELEPÇELİ VE HAPİSHANE KIYAFETİYLE...

Reza Zarrab ayakları kelepçeli ve hapishane giysisiyle bu sırada içeri alınıp tanık koltuğuna oturtuldu. Hakkındaki suçlamaları kabul edip savcılıkla işbirliği yapmayı kabul eden Zarrab önce savcılar, sonra da eski Halkbank yöneticisi Hakan Atilla’nın avukatları tarafından sorgulanacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI