radyobir
radyobir

Zelenski işgal sonrası ilk kez Kiev dışına çıktı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeye başlamasından bu yana resmi olarak ilk kez Kiev dışına çıktı.

30 Mayıs 2022 09:53 | Kategori: Avrupa

Zelenski, Ukrayna'nın kuzeydoğusunda bulunan Harkiv’de cephe hattındaki birlikleri ziyaret etti.

Zelenski, Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yer alan açıklamada askerlere hitap ederek, "Bizler ve ülkemiz için canlarınızı tehlikeye atıyorsunuz" ifadesine yer verdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Andriy Yermak da, Telegram uygulamasından, Cumhurbaşkanı’nın Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Harkiv'i ziyaret ettiği bilgisini paylaştı.

Yermak, Zelenski’nin yıkılan konutları gezdiğini ve bunların yerine yapılacak binaların bomba sığınakları yerleştirilerek yapılması gerektiğini söylediğini belirtti.

Genelkurmay Başkanı, Harkiv bölgesi topraklarının yüzde 31'inin şu anda Rusya tarafından işgal edilmiş olduğunu söyledi. Yermak, Ukrayna’nın daha önce işgal edilmiş olan toprakların yüzde 5'ini geri aldığını sözlerine ekledi.

Zelenski'nin Harkiv'i ziyaretinden sadece saatler sonra kentte patlama sesleri duyuldu. Kent merkezinin kuzeydoğusunda koyu duman bulutlarının yükseldiği görüldü. Harkiv, birkaç hafta süren sessizliğin ardından son günlerde Rus bombardımanına maruz kaldı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI