radyobir
radyobir

Zika virüsü olimpiyatları etkiler mi?..

Kenya, zika virüsü vakalarının baş gösterdiği Brezilya'da Ağustos ayında düzenlenecek olan Rio Olimpiyatları'ndan çekilebileceğini bildirdi.

10 Şubat 2016 11:04 | Kategori:

Kenya Olimpiyat Komitesi Başkanı Kipchoge Keino, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, "zika virüsü salgın düzeyine ulaşırsa, Kenyalıları oraya götürme riskini göze alamayız" dedi.

Keino, olimpiyatlara katılabilmeleri için Brezilyalı yetkililerin ülkenin sağlık açısından güvenli olduğu konusunda teminat vermeleri gerektiğini kaydetti.

Orta ve uzun mesafe koşuda dünyanın en iyi sporcularından bazılarına sahip olan Kenya, Rio Olimpiyatları'nda en başarılı olması beklenen ülkeler arasında.

Kenyalı koşucular 2015 Dünya Şampiyonalarında başı çekmişlerdi.

Kendisi de ünlü bir koşucu olan Keino, zika virüsü ile ilgili kaygılarını olimpiyatı düzenleyenlere ilettiklerini bildirdi.

Sivrisinekler tarafından taşınan zika virüsü çocukların beyin gelişimlerini tamamlamadan doğmasına, bir başka deyişle mikrosefaliye yol açıyor.

Brezilya virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında.

Kuzey ve güney Amerika'da bu yıl 3 ila 4 milyon kişinin virüse yakalanabileceği uyarısında bulunan Dünya Sağlık Örgütü (WHO) bu nedenle küresel acil durum ilan etmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI