radyobir
radyobir

Zorba İstanbul'da sahnelendi...

Ülkemizde opera ve bale sanatlarını toplumun tüm kesimlerinin yararına sunmak misyonuyla faaliyetlerini sürdüren T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ve Türkiye'nin kültür sanat yaşamına destek vermek amacıyla dokuz yıl önce başlattığı ''9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali'' bir dans şöleniyle sanatseverlerle buluştu.

09 Temmuz 2018 13:57 | Kategori: Kültür & Sanat

Dünyanın en popüler eserlerinden olan ve 35’ten fazla ülkede sergilenen "Zorba” iki sezon kapalı gişe oynadığı Ankara’dan sonra İstanbul’da ilk kez Zorlu PSM’de seyirciler ile buluştu. 

Nikos Kazancakis’in dünyaca ünlü başyapıtından esinlenilerek sahneye konulan eser; Mikis Theodorakis'in müziği, Lorca Massine'nin metni ve koreografisi ile Şef Bujor Hoinic yönetiminde Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelendi.

SIRADA ROMEO İLE JULIET” VAR

İstanbullu Sanatseverlerden büyük ilgi gören "9. Uluslararası İstanbul Opera Festivali” 10 Temmuz 2018 akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda   "Romeo İle Jüliet” balesi ile sona Erecek

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin iki sezon boyunca sahnelediği Romeo ve Juliet adlı baleyi 10 Temmuz 2018 Salı günü saat 20.00’da, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullu sanatseverlere bir ilk daha yaşatacak. 

W. Shakespeare’in aynı adlı eserinden esinlenilerek sahneye uyarlanan "Romeo ve Juliet’ balesini Armağan Davran ve Volkan Ersoy sahneye koydu. Çaykovski’nin müzikleri, muhteşem dekor ve kostümleri ile "Romeo ile Jüliet” balesini sanatseverlerin ilgisini toplayacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI