radyobir
radyobir

Zorunlu başkan tıraşı reklamı Kuzey Korelileri kızdırdı

Londra'da bir berber dükkânının Kuzey Kore lideri Kim Jong-un saç modeli ile müşteri çekmeye çalışması Kuzey Kore'nin Londra Büyükelçiliği yetkililerinin tepkisini çekti.

16 Nisan 2014 18:50 | Kategori: Asya Pasifik

İngiltere gazetelerinin büyük bir kısmı bu gelişmeyi bugün okurlarına duyuruyor.

Times gazetesinin haberine göre olay Londra’da bir berberin Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim’in resmini dükkân camına asıp üzerine "”kötü saç günü” indirimi başlatmasıyla başladı.

Mo Nabbach isimli berber Kuzey Kore’de erkeklerin Devlet Başkanı Kim ile aynı tarzda saç tıraşı yaptırmalarının istenmesi haberlerinden ilham almış.

Bunun üzerine Nabbac, dükkânının camına Kim’in gülen bir resmini astı. Resmin üzerinde ise "Kötü saç günü mü? Nisan ayı boyunca salı ile perşembe günleri tüm erkek saç kesimleri yüzde 15 indirimli” yazıyordu.

Fakat olaylar bunun üzerine gelişti.

Times’ın haberine göre berber dükkânının sahibi Kuzey Kore büyükelçiliğinden yetkililerin kendisini izlediğini fark etti.

Gazeteye göre şöyle oldu:

İki takım elbiseli adam berber dükkânının resmini çekti ve notlar almaya başladı. Daha sonra gelip dükkân sahibi Nabbach’tan resmi indirmelerini istedi.

Çünkü resmin kutsal liderlerine saygısızlık olduğunu düşünüyorlardı.

Dükkân sahibi bu öneriyi reddetti ve "ünlü kişilerin resimlerini dükkân camına astıklarını söyledi”

Fakat yetkililer "O ünlü birisi değil, bizim sevgili liderimiz” dediler.

İki adam daha sonra berberin ismini sordu. İsmini paylaşmayı reddeden berber "Burası İngiltere, Kuzey Kore değil” diye yanıt verdi.

Dükkân sahibi "Güzellikle gelip rica etselerdi saygı adına indirirdim” dedi.

Gazete haberinde camının kırılmasından korkan dükkân sahibinin polisi aradığı belirtiliyor.

Habere göre berber, iki adam gittikten sonra resmi indirdi. Fakat müşterilerin desteklerinden sonra resmi tekrar astı.

İngiltere polisinin sözcüsü ise Kuzey Kore elçiliği yetkilileriyle temasa geçtiklerini açıkladı. Fakat sözcü suç unsuru oluşturacak bir duruma rastlanmadığını söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI