radyobir
radyobir

Zülfü Livaneli'ye görkemli gece!..

Zülfü Livaneli, sanat hayatının 50'nci yılını "50. Yıl Bir Kuşaktan Bir Kuşağa" konseriyle kutladı. Zorlu PSM'de gerçekleşen, geliri Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma (ÇABA) Derneği'ne bağışlanan konserde müzik dünyasının pek çok önemli ismi de konuk sanatçı olarak sahneye çıktı.

10 Kasım 2016 06:01 | Güncelleme :10 Kasım 2016 08:44 | Kategori: Magazin

50. sanat yılına özel düzenlenen konserde, dostları Zülfü Livaneli’yi yalnız bırakmadı. Sezen Aksu, Funda Arar, Kardeş Türküler, Kenan Doğulu, Kubat, Linet, Sıla, Yaşar, Yeni Türkü, Göksel, Feridun Düzağaç, Bekir Ünlüataer ve Yonca Lodi, Zorlu PSM’deki konserde sahneye çıktı. Gecede Zülfü Livaneli’nin bir şarkısını da yaşları 6 ile 19 arasında değişen 60 çocuktan oluşan Çocuk Kalbim Seni Söyler Korosu seslendirdi.

Turhan Yükseler Orkestrası eşliğinde Zülfü Livaneli şarkılarının seslendirildiği görkemli gece, Çocuk Kalbim Seni Söyler Korosu’nun performansıyla başladı. Koro "Sevdalım Hayat”ı seslendirdi.

İŞTE GECEDE SAHNEYE ÇIKAN DİĞER İSİMLER VE ŞARKILARI

Yonca Lodi (Sus Söyleme): "Bana, Türkiye’nin müziğini öğreten adamın karşısında şarkı söylüyorum. Böyle bir ustanın yanında seve seve sonsuza kadar çırak olurum. Bu gecede yer almak benim için büyük onur.”

Linet (Sevda Değil): "Birçok kez sahneye çıktım ama hiç bu kadar heyecanlanmamıştım. Ağzım, dilim kurudu. Neyse ki bu iliklerime işlemiş bir şarkı. O kadar ezbere okudum ki burada değildim. Bu projede olmaktan gurur duyuyorum. Artık ölsem de gam yemem.”

Göksel (Karlı Kayın Ormanında): "Beni hep aşk şarkılarıyla bildiniz ama bugünlerde memleketi hissetmemek mümkün değil.”

Funda Arar (Zor Yıllar ve Sevdalı Başım): "İyi ki Zülfü Livaneli şarkılarına yetişen bir nesiliz. Onun şarkıları gönlümüzde taht kurdu ve nice nesillerin kalplerine dokunmaya devam edecek.”

Sıla (Belalım): "Bu kadar kıymetli bir akşamda sizlerle beraber olmak ve çocukluk kahramanlarımdan birinin şarkısını sizlerle paylaşıyor olmak o kadar özel ki... Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Kenan Doğulu (Özgürlük): "İlk şarkımı yazdığım günden beri en büyük ilham kaynaklarımdan Zülfü Abi, iyi ki varsın. Daha özgür olabildiğimiz yarınlara...”

Sezen Aksu (Günlerimiz): "Canım arkadaşım. Hem dostun olarak buradayım hem de bu ülkenin herhangi bir insanı olarak... Sana şükranlarımı, minnetimi sunmak için buradayım. Bütün acılarımızı söylemişsin.”

DOSTLARIMI İZLERKEN ÖLDÜM DE CENNETTEYİM DİYE DÜŞÜNDÜM

Konserin finalinde ise Zülfü Livaneli sahnedeydi. "Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor” ve "Güneş Topla Benim İçin” şarkılarını seslendiren Livaneli, konuşmasında şunları söyledi: "Bu akşam dostlar gecesi oldu. Sahnedeki yorumcu dostlarımı izlerken öldüm de cennetteyim diye düşündüm. Çok duygulandım. 

ÇABA Derneği’ne, özellikle Özlem Zehebi ve Özlem Cankurtaran’a çok teşekkür ederim. Bu dernek için olmaz diye bir şey yok inanın, onları tanımanız lazım​. Ben Ülker’e (Livaneli) diyorum ki benim başıma bir şey gelirse ÇABA grubuna haber ver, ipten adam alırlar.​”

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI