radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

Dünün düşmanı bugünün dostu olabilir...

Yaşadığımız coğrafya Ortadoğu. Her ne kadar Avrupa filan fıstık desek de, Allah'ına kadar Ortadoğuluyuz. Daha doğru tanımla doğuluyuz. Yememiz, içmemiz, oturup, kalkmamız, geleneklerimiz, göreneklerimiz, düşünce sistematiğimiz vb. herşeyimizle doğuluyuz. Şahsen doğululuktan gocunmam ve kendime de asla kompleks yapmam. Doğululuğu kompleks yapıp, batı hayranı, ruh hastası çok kişi tanıdığım için, gıcığım onlara (Batı değerleri ile batı hayranlığı benim için farklı anlamlardır.)

Bulunduğumuz coğrafya, kavganın anavatanı desem abartmış olmam. Gündem Gazze-İsrail. Benim gündemim Rojava (batı Kürdistan). İlk günden beri, bilgi kirliliğinin olduğuna inanıyorum. Birileri desem, eksik olur. Herbirileri kirli bilgilerle bizi yönlendirmeye çalıştılar. Rojava’yı son iki yıldan ele alsak, küçük bir kitap olur. Son günlerde fazla tartışılan bir konuyu, kısa bir değinelim .

PKK-PYD-HDP siyasi geleneğin medya ve siyasetçileri, Türkiye, İşid ve benzeri örgütlere yardım etti, halende ediyor. Son günlerde bir siyasetçi de" İşid'in Urfa' da kampı olduğunu" söyledi. Kendisine ‘nerede’ diye, sorulduğunda; "öyle duydum" diye, cevap veriyor. İran ve Suriye devlet yetkilileri ve medyası, hep İşid vb. örgütlere Türkiye'nin yardım ettiğini iddia etti.

Bir haber: "Rojava'nın Kobane Kanton'una yönelik İŞİD saldırıları devam ederken, 300 kişi Şanlıurfa'da sınırı geçerek YPG'ye katıldı. Sınırdan Rojava'ya geçen yüzlerce kişinin görüntüleri sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandı. YPG'ye katılan yaklaşık 300 kişi adına açıklama yapan Ahmet Lale.."

Dicle Haber Ajansı'nın geçtiği haber "Rojava'nın Kobane Kantonu'da Cıbne köyü direnişinde dün akşam yaralanan 6 YPG'li Urfa'da çeşitli hashanelere sevk edildi. Kobene Sınır kapısı'ndan ambulanslarla alınan ve biri başından ağır yaralı olmak üzere 5 YPG'li de Devlet Hastanesi, Urfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildiler..."

T24 sitesinde Hikmet Durgun'un haberi" Son iki haftadır IŞİD ve YPG arasında Kobene'de yaşanan çatışmalar şiddetlenirken, çatışma esnasında yaralanan YPG'liler Urfa'nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Suruç Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken durumları ağır olanlar Suruç'tan Urfa'daki çeşitli hastanelere kaldırılıyor. Suriye'nin Kobeni kentinin birçok köyünde Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) üyeleri ile yaşanan çatışmada yaralanan Yekitiya Parastina Gel'in YPG  biri kadın üç üyesi tedavi gördükleri hastanede T24'e çatışmayı anlattılar..."

Bu haberlere bakınca Türkiye İŞİD'i mi, YPG'yi mi destekliyor ? Türkiye iki örgütü görmemezlikten gelerek ikisinde mi destekliyor? Dün birini, bugün diğerini mi destekliyor? Bu ve benzeri soruları çoğaltabiliriz. Hani deriz ya; kolumu sallasam Ortadoğu uzmanlarına değer diye…. Onlara inanmayın, istisnalar hariç, devlet gazetecisi veya devlet yazarı.

Türkiye kendine, bir bölgenin otonomluğunu talep edenlerle mi komşu olmak ister? Yoksa, İstanbul'a talip, tüm ülkeyi isteyenlerle mi komşu olmak ister? Kendi aklınıza güvenin. Doğulu toplumuz "Dünün düşmanı, bugün dost, bugünün dostu, yarın düşman olabilir"...

 

 

| Tem 21 2014 | Ziyaretçi: 1450
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI