radyobir
radyobir
 YARIŞMANIN ESKİ GÜZELLİĞİ KALMADI

Siz kaç yıl önce Türkiye güzeli oldunuz?
Gerçekten duymak istiyor musunuz? 21. Arzum Onan 93, ben 94'üm, Demet Şener 95. Ben Arzum'dan taç aldım, Demet de benden taç aldı. Kim Türkiye Güzeli oldu, neredeyiz ben de kaçırıyorum artık. Çünkü herkes başka bir şey yapıyor. O eski güzelliği kalmadı yarışmanın.
Aileniz ne iş yapıyordu? Çünkü bundan 21 yıl önce 19 yaşındaki bir kızı güzellik yarışmasına göndermek ileri bir görüşlü ailenin yapacağı bir şey.
Neşe Erberk etkisi. Ben 17 yaşımda babamı kaybettim ve annem o zaman bir tekstil firmasında çalışıyordu. Büyük bir defileleri vardı, defileyi de Neşe yapıyordu. Ben de kulise gittim. Defile diye de kendimce giyindim, süslendim. 16-17 yaşındayım, bir defile kulisine gidiyorum ve orada mankenler olacak. Giydiğim elbiseyi dün gibi hatırlıyorum. Annemin yanına kulise girdim. "Bu güzel kız kim?" diye geldi Neşe ve annem tanıştırdı. "Mankenlik yapmayı düşünmez misin"e vardı iş. "Okulum var" dedim. "Belki görüşürüz" dedi, kartını verdi. Evde düşünüyoruz ve sonra babam hayatta izin vermez diye konu kapandı. Kısa bir süre sonra babamı kaybettim ve iş geldi dolaştı paraya. Saint Benoît'da okuyorum. Çok ciddi bir masraf, özel okulda okumak, yavaş yavaş üniversite sınavı yaklaşıyor ve kurs paraları gerekecek. Annemde böyle bir para yok ve babamdan kalan bir şey de yok. O zaman babam karşılıyordu benim tüm maddi ihtiyaçlarımı.
Anne babanız ayrı mıydı?
Altı yaşımdan itibaren. Dolayısıyla baba gitti, anne burada ve annenin aldığı maaşla benim öyle bir okulda okuyabilmem mümkün değil. Anca evin giderlerini karşılayabiliyor. Annem "Yapacak çok bir şey yok Pınarcım. Seni okuldan alacağım ve bir devlet lisesine vereceğim" dedi. O arada acaba ben kendi paramı kazanabilir miyim, kazandığım parayla hayatı devam ettirebilir miyim, bak Neşe Erberk de bir kart vermişti, gidip konuşsak mı diye konu başladı. Ve beraber gittik konuştuk. Dedik ki "Durum bu ve para kazanmaya ihtiyacım var." "Kazanabilirsin" dedi ve yavaş yavaş modellik yapmaya başladım. Ben gerçekten para kazandım ve kazandığım parayla okulumu ödedim. Sonra üniversite kursumu ödedim, sonra evin yükünü annemin üzerinden almaya başladım. Çünkü o arada annem rahatsızlandı. Bu arada annem rahatsızlanmadan önce Neşe bana güzellik yarışmasına katılmam için baskı yapıyordu. Ben de zaten çok çalışkan olmadığımı, ben o taraflara da dalarsam bu okulu hiç bitiremeyeceğimi söyledim. Bu uğurda zaten işe başladım ve şu okulu bir bitireyim. O arada Vizon Şov'un model seçmelerine girdim, Fransız bir koreografi vardı, beni beğenmedi. İçime yer etti, beni niye beğenmedi diye. Ve o sene de Miss Vizon Şov yarışması var. Bu yarışmada birinci olursanız bir sonraki Vizon Şov'da podyuma baş manken olarak çıkıyorsunuz. Dedim ki denemeye değer çünkü halk oyluyor. 11 şov yapıyorsunuz ve 11 şovda her gelen misafir oylama yapıyor ve o oylamanın sonunda da birinci açıklanıyor. Birinci oldum yarışmada. "Böyle bir yarışmada halk oylamasıyla birinci olabiliyorum demek ki güzellik yarışması denenebilir" dedim. Liseden mezun olduğum gibi güzellik yarışmasına girdim ve Türkiye güzeli oldum. Ondan sonra da meslek olarak bunu seçip hayatıma devam ettim.


YUKARI