radyobir
radyobir
 ESKİ DEFİLELER YOK

Su'yu güzellik yarışmasına sokar mısınız?
Güzellik yarışmasına, bilmiyorum çünkü güzellik yarışması benim zamanım gibi değil artık. Benim zamanımda Türkiye güzeli olmanın gerçekten çok önemli bir yeri vardı ya da ben öyle zannediyordum, bilmiyorum. Kendime dönüp baktığımda öyle ya da böyle Türkiye tarihinde güzel olarak adım geçiyor. Su o yaşa geldiği zaman ne oluruz, ne biteriz bilmiyorum ama mesela model olmak istese benim aldığım hazzı alamayacak. Artık modeller bizim podyuma çıktığımız zamanki gibi defilelerde yer almıyor. Artık bu kadar büyük prodüksiyonlu defileler yapılmıyor. Şu anda Türkiye'de yapılan en büyük defile Fashion Week, onda da Türk manken podyuma çıkmıyor, misafirler dışında. Niye?
Çünkü yabancılar daha ucuza çalışıyor. Hayatımız boyunca bunun kavgasını yaptık zaten biz.
Giderek tutucu olmamızın bunda etkisi olduğunu düşünüyorum.
Ne alakası var?
Atıyorum podyuma çıkıyorsunuz ve derin bir yırtmacınız var…
Affedersiniz ama dediğiniz kıyafetler Fashion Week'te hiç olmuyor. Hiçbiri giyilemeyen elbiseler değil. Hepsini bugün ben bile giyerim. Ben bilenin üstünü çiziyorum. Ben modelliği bıraktım, iddialı giyinmekte sıkıntım yok ama Türkiye'de ki modellerin hepsi de o elbiseleri gayet güzel taşır.
Taşırlar, ben taşımazlar demiyorum.
Sıkıntıları da olmaz giyerler yapmayın. Ne defilelerde neler giyiyorlar. Ben sizin gibi düşünmüyorum.
Ama sonradan başına iş alır mı kısmını bilemem.
Yok, çünkü Fashion Week'te çıkan elbiseler öyle elbiseler değil. Zaten en iddialılarını Çağla filan giyiyor.
Güzellik yarışması eğer canlı yayınlanacaksa o mayolar özel çiziliyor. Sizin dönemizdeki mayolara RTÜK izin vermiyor artık.
Evet, hâlâ Fashion Week televizyona çok çıkmıyor.
Bu yüzden çıkmıyor.
Çok yazık. Buna diyecek lafım tabii ki yok. Ama Türk modelin seçilmemesinin nedeni kıyafetler olmamalı çünkü birçoğu giyilebilecek şeyler.
Ben hayatımda bir kere defileye gittim ve çok sıkıldım.
Ben defileyi çok başka bir gözle seyrediyorum ve her seferinde podyuma çıkmak istiyorum. Benim böyle bir manyaklığım var. Hâlâ akıllanmadım yani.
Deniz Akkaya'nın modellik döneminde giydiği siyah bir transparan var. Deniz Akkaya bugün genç olsun onu giyemez, giyip oraya çıkamaz. Öyle bir şeyden bahsediyorum.
Dediğinizi kabul ediyorum ve bu çok üzücü. Bu tutuculuk mu bilmiyorum ama biz eskiden insanların giydikleriyle hiç ilgilenmiyorduk. Ne başlarındaki örtüyle ne de mini etekleriyle. Öyle bir noktaya geldik ki siz-biz olmaya başladık. Çok üzücü.
Yağmur Bey, oyunculuğu tamamen bıraktı değil mi?
Aslında bırakmadı ama onu çok mutlu edecek bir proje gelmiyor.


YUKARI