radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

Başarmanın gururunu görmek

Geçtiğimiz hafta Brisa’nın 300 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği lastik fabrikası için Aksaray’daydım... Fabrikanın büyüklüğünden, çalışanlarının mutluluğundan, üst düzey yöneticilerinin gururundan etkilendiğimi söylemeliyim. Rakamları sayfadaki haberde paylaştım. Gerçekten şu dönemde ekonomimize güven açısından çok önemli. Konuşmalarımızda, izlediğimiz videolarda markanın CEO’sundan, fabrikada çalışan vasıfsız işçisine kadar hemen hemen herkesin ortak bir özelliği hemen gözlemleniyordu: "Birlikte bir işi başarmanın gururu”…  Brisa’nın ikinci büyük fabrikasını Anadolu’nun bağrında inşa etmesi de bu anlamda çok büyük önem taşıyor. Akıllı ve son derece teknolojik fabrikanın Avrupa’nın hatta dünyanın sayılı fabrikalarından biri olması hepimiz için gurur kaynağı. Umarım sektörün diğer oyuncuları da önümüzdeki yıllarda olası yatırımları Anadolu’daki şehirlerimizde yaparlar.  Bu vesile ile Brisa yöneticilerini ve tüm çalışanlarını kutluyorum.
 
Kiralama sektörü 2019’dan umutlu

Otomotiv sektörü 2018’in bu son ayında kampanya gazına bastı. Son 10 ayın zararını çeşitli kampanyalarla 2 ay içinde karlılığa çevirmeye çalışacaklar. İşleri çok zor, ama son iki aydaki satışlar yüzleri az da olsa güldürüyor. Genel olarak 2019’dan herkes umutsuz… Ancak sayfamızda haberini okuyacağınız gibi otomotiv sektörünün en önemli unsuru olan kiralama sektörü 2019 yılı için umutlu konuşuyor. İş böyle olunca da sektör de umutlanıyor. Hele ÖTV ve KDV indiriminin 2019 yılında da devamı söz konusu olursa otomotiv sektörü rahat bir nefes alacak. TOKKDER Yönetim Kurulu
Başkanı İnan Ekici, "Operasyonel kiralama sektörü geçen dokuz yılda her yıl yüzde 10-15 seviyesinde büyüme kaydetti. 2017 yılını 366 bin adetlik araç parkıyla kapatan sektörümüzün 2018 yılı sonunda 415 bin adetlik araç parkına ulaşacağı öngörüsüyle yola çıkmıştık. Ancak, bir süredir ekonomimizde yaşanmakta olan olumsuzluklar ve bunun bir sonucu olarak ticaretin yavaşlaması ve işletmelerin mevcut koşullarda tasarruf yapmak adına araç tedariklerini ertelemesi haliyle hedeflerimizi yeniden güncellememize neden oldu. Fakat bu durum geçicidir. 2019 yılı sonundan itibaren sektörümüz, yine büyümeye geçerek ülke ekonomimize yaptığı katkıyı artırarak sürdürecektir. Ticari araçların kiralanmasının önündeki engellerin kaldırılması durumunda sektörümüzün büyüme ivmesi daha da artacak, dolayısıyla operasyonel kiralama sektörünün ülke ekonomimize yansıyacak katkısı çok daha fazla olacaktır” diyerek önemli ipuçları verdi. Kiralama sektörünün bu olumlu düşünceleri çok önemli…

İletişim zafiyeti!..

Ford Otosan geçen hafta benim de çok önemsediğim "otonom sürüş” konusunda önemli bir basın toplantısı düzenledi. Diğer gazetecilere 15 gün önce davet gönderen Ford Otosan Kurumsal İletişim ve PR ajansı bana dalga geçer gibi basın toplantısın yapıldığı günün sabahında haber verdi! Daha önce de çeşitli kereler basın toplantısı, haber verme ve lansman gibi konulardaki "zafiyetini” eleştirdiğim Ford Otosan Kurumsal İletişim yetkilileri bu önemli haberi benden sözde saklayarak beni eleştirilerimden dolayı sözde "cezalandırdıklarını” sanıyorlar. Sanırım PR şirketini de bu yönde yönlendirmişler… Zafiyet sadece "zayıflamakla” olmuyor ne yazık ki; kötülük yaparak, karakter zafiyeti içinde yaşamak da daha tehlikeli boyutlara çıkabiliyor. Herkesin çağrıldığı önemli basın toplantısına bana 4-5 saat önce haber vererek çirkin bir iletişim örneği gösteriyorlar. Kurum yöneticileri bu konuda sorduğum soruya yanıt verme gereğini duymuyorlar. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ve diğer Ford Otosan yöneticileri bu keyfi iletişime nasıl izin veriyorlar, bunca eleştirime nasıl kayıtsız kalıyorlar anlayamıyorum. Kinle, nefretle, öfkeyle, kısasa kısala, intikam duygusu iletişim olur mu? Olursa böyle olur işte!

Ahmet Çelik | Ara 02 2018 | Ziyaretçi: 487
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI