radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

BDDK artık sahaya inmeli

Önceki haftalardaki yazılarımızda yeniden yapılandırma kapsamında vatandaşlara borçları nedeniyle uygun fırsatlar sağlandığını, ancak bankaların tüketicinin borçlarını yeniden yapılandırmaya yanaşmadığını yazmıştık. Bu konuda pek çok şikayet bize de ulaşıyor. Tüketiciler borçlu oldukları bankaların yeniden yapılandırmaya yanaşmadığını, kimileri ise yeniden yapılandırma faizlerinin çok yüksek olduğunu ifade ediyor.
 
Bu konuyu dile getirirken, bankaların da haklı gerekçeleri olabileceğini, ama bunun bir üst akıl tarafından denetlenip konunun açıklığa kavuşması gerektiğini ifade etmiştik ve BDDK'nın sahaya inmesi gerektiğinin altını çizmiştik.
 
Amacımız konu tekrarı değil. Ancak önceki gün Başbakan Binali Yıldırım'ın bankalara ilişkin eleştirilerinin gündeme gelmesi, bizim iddiamızı bir kez daha doğruladı. Biz de yeniden yazmak ve hatırlatmak ihtiyacı hissettik.
 
Başbakan Yıldırım, bankaların Merkez Bankası'ndan bile daha yüksek faiz uygulamasını eleştirirken tefeci mantığı benzetmesini yapmıştı.
Hiç bir kurumun ticaret hayatında kendisini batıracak bir fedakarlık yapmasını beklemiyoruz, bu durum zincirleme etkiden dolayı yarardan çok zarar getirir. Ancak ateşin olmadığı yerden duman çıkmaz. Birileri artık bu gidişi görüp konuya el atmalı.
Bu da öncelikle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun işi olmalı diye düşünüyoruz.

Yıldıray Gökkaya | Eki 25 2016 | Ziyaretçi: 337
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI