radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

Cehennemin Köpekleri

İster ilahiyatçı, ister cemaat önderi, ister aktivist diyelim, Cübbeli Ahmet diye bilinen, Ahmet Mahmut Ünlü IŞİD için" CEHENEMİN  KÖPEKLERİ" diyor. Cübelli Ahmet dışında, başka dindar etiketli, çevrelerden pek birşey diyen yok, IŞİD için. Cübbeli Ahmet, Işid'i İslam tarihindeki Haricilere benzetiyor. Bilindiği üzere Hariciler Hz. Osman'ı ve Hz. Ali'yi dinden çıkmış kafir gerekçesiyle katletmişler. Vahabilik, Selefilik, Işid vb. yapılanmalar küçük nüans farkları olsada Hariciliğin devamı olarak genel kabul görülmekte. Hadislere göre Hz. Ömer ve Hz. Ali Hariciler için" cehennemin köpekleri" deyimini kullanmışlar. Referans olarak da Hz. Muhammed gösterilmektedir. Işid'i kısa süreli görenler yanılacaklar gibi. Işid'i uzun süre daha konuşacağız gibi geliyor…

Çoğu dindar çevreler, alışa gelinmiş olduğu gibi Siyonistler arkasında diyorlar. Bizim dindarlar evde fare peyniri yese, yine siyonistlerin işidir derler. Cadde de başlarına kiremit düşse yine siyonist işidir dedikleri için artık pek inandırıcı gelmiyorlar. Hz. Osman ile Hz. Ali'yi katleden Haricilerin arkasında da Mossad, Cia mı vardı? Artık bu siyonist işi kabak tadı veriyor. Her din, her ideoloji her etnik grup kendine bir düşman belirlemiş, yıllarca temcit pilavı misali, ısıtıp ısıtıp önümüze konmaktadalar. Böyle olunca, esası göremeyip dolap beygiri misali kendi eksenimizde dönmekteyiz.

Haçlı seferlerini örgütleyenler de Mossad, Cia ve siyonistler mi? Kerbela'da yetmiş iki masumun şehid edilişinde de Mossad veya Cia mı var?

Dindarlarda hastalık derecesinde, bu hezeyan varda, sosyalist, sosyal demokrat vb. de yok mu? Var aynı hezeyan hangi olumsuzluk olursa olsun suçlu belli Emperyalizm. İşin kolayını bulmuşlar sabahtan akşama Emperyalizm ha Emperyalizm. Maşallah yıllardır solcularımız, hiç yorulmadılar bıkmadılar da. Bu Emperyalizm nakaratından. Ne hikmetse Emperyalist dedikleri devletler ,her geçen gün daha da güçleniyor. Sosyalistlerimiz de her geçen gün geriliyor.

Bizim PKK-PYD-BDP-HDP geleneğinin ezberi de kuvvetli maşallah. Işid'i günlerce tüm medyada işlediler. Işid'i ABD, AK PARTİ Hükümeti ve Barzani örgütlemiş Rojavayı (batı kürdistanı) yok etmek için. Hatta pervasızca Işid, ABD, Ak Parti ve Barzani Erbil de toplantı yaptı diye, gazetelerinde manşet yaptılar. Barzani Hükümeti Işid'i engellemek için kazılan hendekleri Rojava Kürtleri için kazıldığını günlerce işlediler. Ne oldu şimdi? Tam tersi, bir araya gelmesi imkansız denilen güçler bir arada Işid'e karşı tek cephe. Coğrafyamız böyle bir ruha sahip. "Dünün düşmanı, bugün dost, bugünün dostu yarın düşman olabilir". Bilinmesinde fayda var. Dost acı söyler, gerisi yalan".

Yazılacak , söylenecek, anlatılacak konular çok, sadece öylesine bir teğet geçelim dedim. Toplumsal hafızayı kimse küçümsemesin. Küçümseyenler tarihin çöplüğünde uzanmaktalar. Halkı kandırmaya çalışanlar ancak kendilerini kandırırlar. Yanlış yönlendirmelerle, sadece biraz zaman kazanılır." Gerçeklerin kötü bir huyu var: Er ya da geç ortaya çıkarlar".

| Ağu 29 2014 | Ziyaretçi: 1063
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI