radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

Diyarbakır notları

Gazeteciler Cumhurbaşkanı’nın Diyarbakır gezisini helikopter ile takip etti.

Bölgenin mevsim ortalamalarıyla kıyaslandığında ‘serin’ sayılabilecek bir havada geldik Diyarbakır’a.. Cumhurbaşkanı ve Başbakan yan yana gelince malum sonuç:

Güvenlik tedbirleri!. Yaşananlar düşünüldüğünde kim ‘yersiz’ diyebilir ki.. Şehirde Anıtpark Meydanı’ndaki toplu açılış tören alanına ulaştığımızda Başbakan Binali Yıldırım konuşmaya başlamıştı. Yıldırım’ın üzerinde AK Parti genel kurulu sırasında yaşadığı kürsü heyecanından eser yoktu. Konuşmasına ilişkin altı çizilebilecek husus ‘İcranın Tayyip Erdoğan’a nisbetle’ anlatılmasıydı. İnsanlar her zamanki gibi Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’la fotoğraf çektirmek için canhıraş bir çaba harcadılar.

Binali Yıldırım ve Eşi Samiha Yıldırım ısrarlara dayanamayıp güvenliği falan bir yana bırakıp bariyerlerin gerisinde yığılan halkın arasına karıştı.. Onlarca insankah koruma polisleri, kah Ak Parti il yöneticileri aracılığıyla isteklerini yazdıkları not kağıtlarını cumhurbaşkanına, Başbakan’a ve heyetteki bakanlara iletmek için yarıştılar. Yol boyunca dikkat ettim..İlk defa insanlar evlerinin pencerelerinden sarkıp cumhurbaşkanına, Başbakan’a el salladı.. İlk defa tek tükde olsa bayrak sallayanlara rastladım..

Acısı dinmeyen "Dürümlü” ziyarette son duraktı. Kadın taziye evine cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan eşi Semiha Yıldırım girdiler; erkek taziye evine Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan ve milletvekilleri.. 16 şehidin verildiği Tanışık mezrasının MHP’nin kalesi olarak bilindiğinden Haberim yoktu doğrusu. Üzüldüğüm husus olaydan sonra MHP’den kimsenin gelmediği söylendi.. 

YAZININ DEVAMI

Avni Özgürel | May 31 2016 | Ziyaretçi: 578
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI