radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

E-çözümler

Teknoloji kullanımının hayatı kolaylaştırdığı veya ürettiği bireysel faydanın kişisel tatmini zirveye çıkartması şartıyla artacağını düşünenlerdenim. O nedenle de toplumun genelini hedefleyen akıllı çözümler konusuna çok önem veriyorum. Mesela e-devlet çözümlerinin genişlemesinden büyük keyif alıyorum. Artık "temiz kağıdı” almak için savcılığın kalemi önünde sıraya girilmemesi bile beni mutlu ediyor. Yakında muhtar ve benzeri kurumların da hayatımızdan çıkacağını umuyorum.

Bu açıdan bakınca Turkcell’in bu hafta ilk yıl sonuçlarını paylaştığı Akıllı Faks uygulamasına da büyük önem veriyorum. Turkcell 2016 yılı boyunca Akıllık Faks uygulaması üzerinden iki milyondan fazla faks gönderildiğini söylüyor. 

Açıkça söylemek gerekirse ben faks kullanımından 2001 yılında vazgeçmiş bir insanım. Yaklaşık 15 yıldır faks almayı, faks göndermeyi kabul etmiyorum. Günde birkaç kez kullanılan bir makinenin 24 saat prize bağlı olması, en lazım olduğu anda bozulması bana pek mantıklı gelmiyor. Üstelik muazzam bir kağıt israfı da söz konusu… Buna rağmen 2001 yılından beri defalarca bir faks makinesine ihtiyaç duyduğum ve zaman zaman bu ihtiyacı karşılayamadığım için zor durumlara düştüğüm de oldu.

Bu nedenle Turkcell’in cep telefonumuz üzerinden faks göndermemizi mümkün kılması bence hayatı kolaylaştıran bir uygulama. 

Akıllı Faks nasıl çalışıyor?

Turkcell’in geliştirdiği Akıllı Faks uygulamasını ağırlıklı olarak şirketler tercih etse de bireyler için de kullanımı çok kolay. Önce cep telefonumuza Turkcell’in mesajlaşma yazılımı BiP’i indiriyoruz. Bu arada unutmadan söylemeliyim ki Turkcell’in BiP uygulamasını sadece Turkcell aboneleri değil dünya üzerindeki tüm cep telefonu kullanıcıları indirip kullanabiliyor. Neyse BiP’i indirdikten sonra "Keşfet” bölümünden "Akıllı Faks” özelliğini takip ederek "Faks Gönder”i seçiyoruz.
Buradan alıcı numarasını girerek ister daha önce fotoğrafını çektiğimiz bir belgeyi istersek de o anda fotoğrafını çekeceğimiz bir belgeyi faks olarak gönderebiliyoruz. İşin güzel yanı yurt dışındayken de BiP’i kullanarak mesajlaşabildiğimiz gibi faks da gönderiyoruz.

Nasıl bir ölçümleme yapıldığını bilmiyorum ama Turkcell bugüne kadar Akıllı Faks uygulaması sayesinde tasarruf edilen kağıtların 500 ağaçtan fazla olduğunu hesaplamış.

Bence dünya üzerinde 500 ağacın sadece böyle bir teknolojik çözümle kurtarılmış olması da çok önemli. Keşke Turkcell her yıl kurtarıldığı tahmin edilen ağaç sayısı kadar yurdun bazı bölgelerinde ağaç ekimi de yapsa. Böylece Akıllı Faks uygulamasını kullananlar, bu ormanları gördükçe kullandıkları teknolojinin somut faydalarıyla da yüzleşmiş olurlar.

Düşünsenize Türkiye’nin herhangi bir bölgesine dikilen 500 ağacın 2016 yılında Akıllı Faks uygulamasının kullanımı sonucunda kesilmeyen ağaçları sembolize ettiğini biliyorsunuz. Akıllı Faks uygulamasının sizin hayatınızı kolaylaştırması dışında, bundan daha büyük bir kişisel tatmin sunması mümkün olur mu?
Her zaman yeniliklerle insanların karşısına çıkan ve adeta yenilenerek gelişen Turkcell’den buna benzer bir sürpriz de görürsek şaşırmayacağım. Umarım görürüz...

Ersin Akman | Şub 17 2017 | Ziyaretçi: 295
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI