radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

İbre Aslan'a döndü...

İbre Aslan'a döndü Burak Yılmaz gibi bir 'tilki' golcüyle Galatasaray'ın kazanması zor değil.

Geçen hafta dört tane kaçırdı ama dün 2 tane attı ve işi bitirdi. Hafiften ibre Galatasaray'a doğru öne çıktı Galatasaray, Manisa deplasmanında sıcak havadan mı yoksa iyi ısınamadığı için midir bilinmez maça tutuk başladı.

Ama sonra oyuna ağırlığını koymayı bildi ve rahat paslar yaptılar. Galatasaray, Türkiye Ligi'nin tartışmasız en tehlikeli santrforuna sahip. Burak; yerden, havadan her yere girebiliyor. Bir tanesi tilki gibi iki gol attı. İlk golde topu iyi takip etti. Kaleciden döneceğini de hesapladı ve vurdu. İkincide stoperin önüne müthiş bir koşu yaparak topu ağlara gönderdi. Galatasaray'ın beraberliğe tahammülü yok...

5 maç kaldı. Mersin ve Rize deplasmanı biri de Beşiktaş'la. Herkes önüne fikstürü koyuyor Cumartesi akşamı Fenerbahçe 3 puanı aldığında "Lideriz, bu baskı yaratabilir" diyor ama sonrasında iki takım da firesiz geçti. Herkes önüne fikstürü koyuyor ve diyor ki; "Belki lider olabiliriz." Gözüken o ki gelecek cuma Galatasaray, Torku Konya ile oynayacağı maçla lider olabilir sonrasında diğer iki rakibini bekleyecek. Beşiktaş maçına doğru gidiyor iş ama Fenerbahçe'nin çok sıkıntılı bir 10 günü başlıyor. Sivas ve Mersin maçları zor geçecektir.

Yüzdeler gün gün değişiyor. Hafiften ibre Galatasaray'a doğru öne çıktı. Akhisar rahat takım. Galatasaray 20-45 arası çok iyi oynayarak 2-0 yaptı. Zaten o skor için gelmişti. 0-0 olsa ikinci yarıda daha baskılı izleyecektik. Ama 2-0'ı yakalayınca rolantiye aldılar. Arena'da daha farklı Galatasaray'ın çok yüksek kadro kalitesi yok.

Sneijder gibi bir yıldızı var ama TT Arena performansıyla deplasman performansı farklı. Ama bunu avantaja çevirecek bir oyuncusu var. Burak, geçen hafta dört tane kaçırdı ama bu hafta iki tane attı. Kalan 5 haftada da Burak'a çok iş düşecek. Defans biliyor ki kalesi sağlam Hamza Hamzaoğlu'nun tebrik etmek gerek. Geldikten sonra iyi işler yaptı. Kupada da finali garantiledi.

Melo ve Chedjou gibi omurgadaki iki oyuncusu olmamasına rağmen istediğini aldı. Ligin en güvenli kalecisinin orada olması da Galatasaray için önemli.

tamamı

| May 05 2015 | Ziyaretçi: 741
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI