radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

İnşaat sektörü bir kez daha lokomotif!

Ekonomide bağlı sektörlerle birlikte 250'den fazla sektörün iş hacmine etki eden inşaat sektörüne boş yere lokomotif sektör denilmiyor. Yıllardır geliştirdiği projelerle ekonomide canlılığı ayakta tutan inşaat sektörü, ekonomideki büyümeye katkıda bulunuyor. Sektör son günlerdeki bir atağı ile bir kez daha ekonomiyi nasıl iteklediğini gözler önüne seriyor.

Malum, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ekonomi şûrasında istihdam seferberliği çağrısında bulunmuş ve firmaların fazladan eleman istihdam etmesini istemişti.

İş dünyası bu talebe kayıtsız kalmadı. Başta şûraya katılan ve sayın Erdoğan ile görüşen işadamları olmak üzere firmalar yeni eleman alımı için harekete geçti. Amaç mart ayında işsizliği yeniden makul seviyelere indirmek.

Çağrıya olumlu cevap veren sektörlerin başında elbette ki inşaat sektörü geliyor. Kimler istihdam sağlayacak diye baktığımızda yeni istihdam için önemli rakamlara ulaşılacağını sevinçle görebiliyoruz. İşte ilk gözümüze çarpan isimler.

Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, "Metal Yapı Konut bünyesinde 4 bin, Doğa Okulları’nda 11 bin kişi olmak üzere toplam 15 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 2017 yılında Metal Yapı Konut bünyesinde 2 bin 500 kişi, Doğa Okulları’nda 500 kişi olmak üzere toplam 3 bin kişiye istihdam yaratacağız. İşe alımlarımız Metal Yapı Konut’ta ağırlıklı olarak inşaat-imalat yapımlarında; Doğa Okulları’nda ise yönetim ve öğretmen kadrolarında olacak" dedi.

İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, "Her yeni başlayan inşaat projesinde ilk etapta 500 yeni kişi istihdam ediliyor. Bu inşaat tam olarak başladığında 1000 kişiye çıkıyor. Üstelik inşaatlarda her kesimden insana iş imkanı yaratılıyor. Biz tek başına firma olarak bu yıl istihdamımızı yeni projelerle yüzde 20 artıracağız. Bürokratik süreçlerin kısalması ve yönetmeliklerle ilgili hakların sürekli hale gelmesi gibi bazı taleplerimiz var. Bunlar da yerine gelirse 200 bin ek istihdamın üzerine çıkarız." dedi.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da yılın ilk yarısında bin kişiye istihdam sağlamayı planladıklarını söyledi. 2017'yi yatırım yılı ilan eden Sur Yapı, yılın ilk yarısında ilave 4.500 kişilik istihdam yaratacak. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Mart sonuna kadar 5 projeye birden başlamayı hedefliyoruz. Her proje için 300 kişiyi işe alarak, yıl içinde istihdam sayısını toplam 1.500'e çıkaracağız" dedi.

Kuveyt Havalimanı yeni terminal binası inşaatı ile ilgili kontrat geçen yıl mayıs ayında Limak İnşaat tarafından imzalanmıştı. İnşaat süresince ortalama 7500 kişiye istihdam sağlayacak olan projede çalışan sayısının 12 bine kadar çıkması bekleniyor.

Yıldıray Gökkaya | Şub 14 2017 | Ziyaretçi: 336
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI