radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

iPhone 7'yi beklerken

Hayatının hiçbir döneminde iPhone sahibi olmamış, iPhone kullanmamış biriyim. iPhone’ların kötü telefonlar olduğunu söylersem haksızlık yapmış olurum. Birer teknoloji harikası olduğunu iddia edersem de yalan söylemiş olurum. Sadece Apple’ın benim gözümde mükemmel bir "pazarlama” şirketi olduğunu söyleyebilirim. Gerçi Apple kendini bir yazılım şirketi olarak görüyor ve öyle değerlendirilmek istiyor ama açıkçası ben o konuda kendileriyle hemfikir değilim. Tüm iPhone modellerini de çok pahalı bulduğumu bu kısa açıklamaya eklemem gerekiyor. Sanırım satış fiyatı hakkındaki bu görüşüm neden bugüne kadar iPhone sahibi olmadığımı ve neden iPhone kullanmadığımı açıklamaya yetiyordur. Açıkça söylemek gerekirse Apple kullanıcılarının teknolojiden anlamayan insanlar olduğunu da düşünmüyorum. Evet birçok iPhone’un hayatlarını masalar üzerinde yüzüstü yatarak geçirdiğini biliyorum.

Bunu da çok standart bir günümüz insan davranışı olarak değerlendiriyorum. Her yeni iPhone modeli açıklandığında başta "alınır mı, alalım mı” olmak üzere birçok soruyla karşılaştığımı sanırım kestirebiliyorsunuzdur. Çok sevdiğim cihazlar olmasa bile mesleki yeterlilik adına her yeni iPhone modelinin neler getirdiğini de takip ediyorum. Sorulara da mümkün olduğunca bu açıdan cevap veriyorum. iPhone 7 konusundaysa merak ettiğim iki nokta var. İlki geliştirilen yeni işlemcinin performansı, diğeri ise kablolardan kurtulan AirPods isimli yeni kulaklığın kullanımı.

RENKLER DE DEĞIŞMIŞ, NE GÜZEL

Apple yöneticilerinin ballandıra ballandıra, bazı fanatik kullanıcılarınsa saatlerce anlatabildikleri diğer gelişmeleriyse ben teknolojinin doğal gelişimi olarak değerlendiriyorum. Yani tabii ki yeni iPhone’un kamera yetenekleri arttırılmış olmalı. Eğer kamera gelişmese rekabet edemez. Gövdesindeki 2 farklı kamera mı? Teknolojik anlamda yeniliğin iyisi kötüsü olmaz. Söz konusun olan şey yenilikse sadece yeterli olup olmadığını konuşuruz. Pil kapasitesi de yükseltilmiş olmalı ki insanlar şarj cihazlarına bağlı bir hayat sürmekten kurtulabilsinler. Peki cihazın üzerindeki giriş sayısını teke düşürülmesi konusunda ne düşünüyorum? Apple’ın "pazarlama” konusundaki başarısına şapka çıkarıyorum. Bu tek giriş sayesinde bugüne kadar satılandan çok daha fazla sayıda aksesuar satmayı garantilemiş oluyor. iPhone 7’nin 256 GB’lık versiyonu da bence Apple’ın daha çok para kazanmak için hızlı davrandığı bir konu. Kötü bir gelişme mi? Kesinlikle değil ama eminim yine (tüm dünya için) çok pahalı bir gelişme olacak. Ama gerçekten iPhone 7’nin yeni siyah rengi çok güzel. Hem de her iki siyah tonu da… Cep telefonu seçimini cihazın rengine göre yapanlar için bunun mükemmel bir gelişme olduğunu biliyorum. Ayrıca Apple, yeni iPhone modellerine su ve toz geçirmezlik özelliği de eklemiş. Yani bundan sonra cep telefonunuz küçük kazalar karşısında çok daha dayanıklı hale geliyor. Tüm bu saydıklarım dışında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus gayet başarılı bir yeni telefon olarak karşımıza çıkıyor.

YAZININ DEVAMI

Ersin Akman | Eyl 24 2016 | Ziyaretçi: 380
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI