radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

Resultante Importante

Hiç lafı uzatmaya gerek yok . Baştan iki temel noktayı söyleyeyim :

( 1 ) Fatih Terim’in kızı Buse Terim ve doğmamış , karnındaki çocuğa dönük sosyal medya paylaşımlarına yazılı olarak ‘ insanlık dışı ‘ ifadelerde bulunan ‘ gelişmemiş beyinli yaratıkları ‘ lanetliyorum.

İnsanlık , merhamet yoksunu bu aşağılık yaratıkların hukuki süreç sonunda en ağır cezayı almalarının bile ancak ‘ hafifletici ‘ olacağını düşünüyorum.

( 2 ) Fatih Terim ve Şenol Güneş kıyaslamalarında hiç tereddütsüz , şüphesiz ve Trabzon’lu olma ‘ fanatizminin ‘ etkisinde kalmaksızın dahi her zaman Şenol Güneş diyeceğimi de tekrarlamak istiyorum.

Çok zorlanmadan bu kararı verebiliyorum … Bakınız ; Trabzonspor’un 1. Lig’de resmi şampiyon olduğu yıllarda kalede veya takım kaptanı olarak sahada kim var ? Bakınız , Trabzzonspor’un sonunda öyle ya da böyle elde edemese bile ‘ ucundan döndüğü ‘ şampiyonluklarda teknik direktör olarak takımın yönetiminde kim var ? Bakınız , hala aşılması mümkün görünmeyen Dünya 3. Türk Milli Takımı gerçeğinde kimin imzası var ?

Gidiniz bir Güney Kore’ye. Şenol Güneş’i sorunuz. Tanırlar mı ? Evet . Severler mi ? Evet. Tevazu kimde ? Medya mensuplarıyla asla küçümsemeye girmeyen , üzerlerine jet ski sürmeyen , hakaret etmeyen diyalog kimde var ? Yoksa Trabzon’luluk ‘ racon kesmek ‘ için herhalde Adanalılıktan pek aşağı kalmaz. Karakter meselesi.

Fatih Terim , büyük bir şans sonucunda gidilen Avrupa Kupası’nda , Çek galibiyeti ile pek tabii bir nefes aldı. Düşününüz, ülkenin Cumhurbaşkanı dahi milli takım hocasını desteklemek için konuştu. Bu kadar güçlü bir ilişkinin benzerinin bir başka ülke başkanı ve takım hocası arasında olduğunu sanmıyorum. Fatih Terim’i ve öğrencilerini , Çek galibiyeti için tebrik ediyorum. Fakat.. Hoca’nın kimlik sorununun hemen nüksettiği , güven patlamasına geri dönüp , geçen haftaki durumun tersine yeniden ‘ aslan ‘ kesildiği hemen görüldü. Haklı mı ?  Devletin televizyonunda ülkenin milli takım hocasını bir tarih hocası eleştiremez. Haksız ! Devletin bile olsa o televizyon bir medya kuruluşu , teoride eleştirebilir. Demokratik olmayan toplumda , devlet gazeteciliği ortamında eleştiremez. Hoca’nın demokrasi ile işi olmadığına göre , kendi egosu açısından haklı. Peki,  devletten maaş alan ‘ milli takım ‘ hocası devletin televizyonunu protesto edebilir mi ? Edemez. Kendi mantığı ile çelişir. Devletin televizyonu devletin hocasını eleştiriken ne kadar haksızsa ( hocaya göre ) , devletin hocası da devletin televizyonunu protesto edemez. Ha..

Bu arada , ben ortalıkta söylenenlerin doğru olduğunu sanmıyorum.

Neyin ?

Terim’in damadı , bir menajerlik şirketinin yöneticisi imiş ve o şirketle anlaşmayan futbolcular milli takıma çağrılmıyormuş. 

YAZININ DEVAMI

| Haz 23 2016 | Ziyaretçi: 387
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI