radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

Söz sırası emlakçılarda

İnşaat sektöründe müteahhit ve proje geliştiricisi şirketlerin 2017 yılına ilişkin değerlendirme ve beklentilerini daha önceki haftalarda sizlere aktarmıştık. Pazarın önemli aktörlerinden biri de hiç kuşkusuz emlak danışmanları, emlak broker’ları ve emlakçılar. Bu hafta da onların değerlendirmelerini sizler için derledik. İşte özet yorumlarıyla emlak danışmanlarının gözünden 2017 yılı...
 
Olumsuzluklardan uzak bir yıl

Gayrimenkul ve emlak sektörü ile ilgili yapılan olumsuz yorumların gerçeği yansıtmadığını söyleyen ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, 2017 yılının olumsuzluklardan uzak bir yıl olacağını belirtti. Baygan "Köyden kente göç, depreme karşı dayanıksız binalar ve kentsel dönüşüm gibi nedenlerden dolayı 2017 yılında emlak sektörü her yıl olduğu gibi yine canlılığını koruyacak. Her yıl adetlerin bir önceki yıla göre egale edilmesine ve arz talep dengesi ve mali şartlar nedeni ile de fiyatların ortalama % 10 civarında artmasına neden oluyor. 2017 yılında da fiyatların bu seviyelerde artmasını bekliyoruz” diye konuştu.
 
Arsa satışlarının da altın yılı olacak 

Gayrimenkul uzmanı Köksal Ünal 2017 yılında faizlerin düşmesi ve dövizin geldiği noktada yatırım yapılabilirlikten çıkması, 2017’yi sadece konut satışları değil, ticari gayrimenkuller ve arsa satışlarının da altın yılı yapacağını söyledi.
Devletin faizler konusunda gösterdiği hassasiyetin de etkisiyle 2016’nın son çeyreğinde gayrimenkul satışlarında hızlı artışlar yaşandığını belirten Ünal, bunun 2017 yılı için de sektöre güven verdiğini söyledi. Ünal "2017, sadece konut satışları değil, ticari gayrimenkuller ve arsa satışlarında da canlı bir yıl olacak. İnşaat firmalarının da satışları destekleyecekleri ve özel proje  faiz oranlarıyla gayrimenkul alımını avantajlı hale getireceklerine, 2017’nin sektörümüz için bir altın yıl olacağına inanıyorum.” diye konuştu.
 
Sektöre yeni yapılanma geliyor
 
Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, paradan para kazanmanın sona erdiği, birikimlerin mutlaka yatırımla değerlenmesi gereken Türkiye ekonomisinde de en güvenli yatırım aracının emlak olduğunu söyledi. Erilkun "2017 yılı sadece yatırım açısından değil sektördeki düzen açısından da emlakta sistemi beraberinde getirecek. Uygulamasına yeni başlanan ve tüm tapu dairelerine yayılan 'harçların ve döner sermaye bedellerinin atm, kredi kartı yada havale yoluyla ödenebilmesi' gibi 3 (üç) ayrı uygulamaya Haziran 2017'de başlayacak 'tapularda elektronik ortamda haciz konulabilmesi uygulaması' da eklenince hem tapu dairelerindeki revizyonlarla çok daha seri ve kayıtlı bir düzen yaşanmaya başlanacak. Türkiye ekonomisinin şartlarında değer kaybeden bir emlak var mıdır ? Hayır, sadece kar oranı değişen gayrimenkuller vardır. Bu demek oluyor ki yatırımınızın detaylarını iyi düşünün. Zira emlak yatırımı her zaman yapılmaz, önemli olan kar maksimizasyonu ise hangi projeye neden, ne zaman ve ne amaçla yatırım yaptığınızı iyi irdelemeniz yerinde olacaktır. 2017 yılının sonuna geldiğinizde emlak yatırımınızın özellikle büyükşehirlerde en az %15 oranında değer kazandığını göreceksiniz" diye konuştu.

Yıldıray Gökkaya | Oca 10 2017 | Ziyaretçi: 301
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI