radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

Suni çime takıldılar!

Astana'nın çantada keklik olmadığını tahmin ediyordum... Tamam bir Real Madrid'den bahsetmiyoruz ama Astana'nın kadrosunda 6 milli oyuncusu var. Galatasaray 25 derecelik bir hava farkına gitti ve hepsinden önemlisi de zeminin suni çim olması en büyük dezavantajdı. Kazakistan Milli Takımı karşısında nasıl zorlandığımızı da hatırlarsak; Kazaklar futbolda çok mücadele eden bir ülke ve böyle bir takıma karşı mücadele edeceğimiz ortadaydı. Üstelik şimdi oynamaya çalışan bir takım olmuşlar. İki ön eleme oynamış ve buraya kadar gelmiş bir ekip. Atletico Madrid filan da güle oynaya kazanamaz burada. Ya da zor kazanırlar. Çünkü Astana konsantrasyonu yüksek bir takım.

Galatasaray sezona formda başlamadı. Astana karşısında ikinci yarının başından itibaren çok baskı yedi ve Rodriguez'i oyuna almak zorunda kaldı. Goller oyunun karşılığı mı ona bakmak gerek? Çok enteresan şeyler oluyor bir haftadır. Tüm liglere bakın, kendi kalesine atılan goller çoğaldı. Arsenal de kendi kalesine goller attı. Olimpiyat Stadı'ndaki derbide iki kendi kalesine gol var. Dün de 3 tane oldu. Birinci golde Semih yerdeyken hata yaptı, Muslera'nın eline çarptı sonra Hakan Balta'ya çarptı. Tuhaf goller...

Galatasaray, Astana karşısında skor olarak iki kez öne geçti ama 
'Bu oyun karşılığında puan kaybetti'diyemeyiz. Çünkü Kazak ekibinin konsantrasyonu çok yüksekti. Beraberliğe yakalandıktan sonra Hamza Hoca risk aldı.1-0'da tehdit yiyince 3'lü orta sahaya döndü. Çünkü gol'geliyorum' diyordu. Skora göre antrenörlük yapıp 3 değişikliğe imza attı. Galatasaray iyi oynamadı. İyi mücadele etmeye çalıştı. Suni çimde oynamak zordur. Bu da en büyük mazereti. Bu tip maçlarda ancak iki farkı bulunca rahatlarsınız. 

Maç Lizbon'da olsaydı Rodriguez'le başlardı hoca. Rakip Astana olduğu için Bilal'le başladı. Bundan sonra Benfica maçında Selçuk ile Rodriguez oynayacaktır. Bu maç Benfica olsa Chedjou ile başlardı. Chedjou sakatlıktan çıktığı için risk almak istemedi, doğru yaptı ve Semih'le oynadı. Normal zeminde Chedjou oynar. Önümüzdeki hafta en iyi oyuncusu Hakan Balta'yı dinlendirmesi gerek. Çünkü sezon başından bu yana Hakan'a çok yük bindi. Yaşı da geçiyor. 

Devamı

| Eki 02 2015 | Ziyaretçi: 487
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI