radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

Vefalı hırsızlar

Avustralya’nın Melbourne şehrinde hırsızlar girdikleri evde sadece mücevher, dizüstü bilgisayar ve tablet değil ayrıca 8 haftalık bir köpek yavrusunu da çaldı.
Evin küçük kızı 4 yaşındaki Maia’nın en yakın arkadaşı olan Sasha isimli köpeğin çalınması aileyi çok üzdü. Labrador cinsi olan Sasha, ayrıca rahatsızlığından dolayı özel bakıma ihtiyaç duyuyordu.
Geçen hafta gerçekleşen soygundan sadece üç gün sonra sabah Sasha’yı bahçelerinde bulan Hood ailesi büyük sevinç yaşadı. Victoria Emniyet Müdürlüğü, Sasha’nın dönüşünü Twitter hesabından duyurdu. Hırsızların fikir değiştirip köpeği çitlerin üzerinden geri bıraktığı düşünülüyor. Aile, küçük köpeğin çalındığı süre boyunca ayakkabılara karşı büyük bir ilgi geliştirdiğini, bu değişikliğin dışında sağlığının yerinde olduğunu belirtti. Vicdanlı hırsızlar da böylece dört yaşındaki Maia ve en yakın arkadaşının yeniden kavuşmasını sağladı.


Çin’de Yalnızlar Günü çılgınlığı

Çin’de sevgilisi olmayan erkek üniversite öğrencilerinin başlattığı 11 Kasım Yalnızlar Günü geleneğini dev alışveriş sitesi Alibaba, 2009 yılından bu yana ticari fırsata çevirdi. 14 Şubat Sevgililer Günü’ne tepki olarak ortaya çıkan Yalnızlar Günü’nde insanlar bekarlıklarını kutlayıp kendilerini şımartıyor. 11.11 tarihinde kutlanan gün sayısal olarak 1 yani tek olanları sembolize ederken yan yana iki 11 de çiftleri temsil ediyor. Alibaba, bu yıl Yalnızlar Günü’nü "11.11 Global Alışveriş Festivali” olarak adlandırdı.



2017’de dünya çapında ABD’nin ünlü mağaza zinciri Macy’s de dahil bir milyon marka, 11.11’e dahil oldu. Satışların dörtte üçü cep telefonları üzerinden yapılırken, insanlar ilgilendikleri ürünleri arttırılmış gerçeklik (AR) uygulamaları ile giysileri sanal olarak deneyebildi. Toplam 25,3 milyar dolarlık satış yapılırken bu miktar geçen yılın tam 7,5 milyar dolar üzerine çıktı. Bu miktar, ABD’de Kara Cuma ve Siber Pazartesi’yi de kapsayan Şükran Günü dönemindeki satışların toplamından daha fazla.

Brezilya Grand Prix’sinde Mercedes ekibi soyuldu

Brezilya’nın Sao Paolo kentinden düzenlenen Formula 1 yarışında Mercedes ekibi silahlı soyguncuların hedefi oldu. Interlagos yolundan giderken Mercedes ekibini taşıyan aracın önünü kesen hırsızlar ateş açıp bir çalışanın da başına silah dayadı. Şans eseri can kaybı yaşanmayan olayda ekibin değerli eşyaları zapt edildi. Mercedes takımının ünlü pilotu Lewis Hamilton, her yıl Brezilya Grand Prix’sinde hırsızlıkla karşılaştıklarını belirterek Formula 1 yönetimini yeterli önlemi almamakla suçladı. Aynı yolda Mercedes ekibinden biraz önce geçen başka ekipler, hırsızların hedefi olmaktan son anda kurtuldu.



İlk önce FIA ekibinin aracının yanına yaklaşan hırsızlar cama silahlarıyla vurdu fakat kurşun geçirmez camları olan araçtaki ekipler olay yerinden güvenli şekilde uzaklaştı. FIA ekibini izleyen Williams aracı da hırsızlar tarafından yoklandı fakat Williams ekibi de kaçmayı başardı. Daha önce aynı yolda 2010 yılında eski F1 pilotu Jensen Button da soygun teşebbüsünden kurşun geçirmez zırhlı aracı sayesinde kurtuldu. 

Tiffany’de kahvaltı gerçek oluyor

Dünyanın en ünlü mücevher mağazalarından Tiffany & Co., meşhur "Tiffany’de Kahvaltı” filminin gösterime girmesinden 56 yıl sonra sürpriz bir adım attı.



Firmanın New York 5. Cadde’deki mağazasını ziyaret eden müşteriler, mağazada açılan kafede yemek yiyebilecek, kahvaltı edebilecek. Kahvaltı fiyatı 29 dolar, öğle yemeği fiyatı da 39 dolar olarak belirlendi.



1961 yılında gösterime giren Tiffany’de Kahvaltı filminde başarılı oyuncu Audrey Hepburn’ün canlandırdığı Holly karakteri, Tiffany’nin 5. Cadde’deki mağazasının vitrinine bakarak kahvaltısını ediyordu. Filmdekinin aksine artık müşteriler mağazanın kafesinde yemek yiyebilecek. Markanın meşhur mavi kutularından esinlenerek kafenin ismi Mavi Kutu Kafe (Blue Box Cafe) kondu. 

Gaz çıkartarak polis sorgusundan kurtuldu

ABD’nin Missouri eyaletindeki Kansas City şehrinde ilginç bir sorgu yaşandı. 24 yaşındaki şüpheli, sorgu için gözaltına alındı. Sorgu sırasında polislerin sorularına cevap vermek yerine genç adam gaz çıkartmaya başladı. Her soruya gaz çıkartarak cevap veren adam yüzünden polisler sorguyu yarıda keserek odayı terk etmek zorunda kaldı. Sean Sykes Jr. isimli şüpheli, uyuşturucu ve silah bulundurmaktan gözaltına alındı.



Geçen eylülde yaşanan olayda Sykes’ın suçlamaları reddetmesi ve aleyhinde kanıt bulunmaması nedeniyle serbest bırakıldığı öğrenilirken, ilginç sorgunun kahramanı olan adam geçen hafta yeniden polis tarafından çevrildi ve bu sefer sorgusu tamamlanarak gözaltına alındı.

Gizem Şenyurt | Kas 13 2017 | Ziyaretçi: 474
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI