radyobir
radyobir

Yazara E-mail Gönder

Yaprak dökümü başladı...

Televizyonlarda kış yayın dönemi başladı… Başlar başlamaz da, daha birkaç gün olmasına rağmen yaprak dökümü de hemen başladı..

Yaz aylarında, kış sezonunda yayınlanmak üzere; yaklaşık 35 dizinin hazırlıkları başladı. Tabii bu arada yapımcılar ekip ve oyuncu bulmakta zorlandılar. Özellikle  oyuncular alacakları paraları üçe hatta dörde katladılar… Çekim yapılan mekanlar bile neredeyse karaborsaya düştü. Dizi maliyetleri tavan yaptı...

Yeni sezon hengamesinin içine girmek istemeyen bazı diziler yaz aylarında meydan boşken kendilerine yer kapabilmek adına erken yayın hayatına başladılar ( geçen yıl  ‘Güneşi Beklerken’  yaz aylarında başlayıp,  kış sezonunda da devam etmişti.)  Çoğu yeni dönem başlamadan  yayından kaldırıldı.

Bir de, yaptırılıp da yayına bile giremeden geri çekilenler var. Onların ekran yüzü görme şansları bile olmadı. Çünkü, daha yönetim engelini bile aşamadılar.

Anlayacağınız bu sene TV savaşları yine zorlu geçeceğe benziyor… Otoritelere göre  yayın hayatına başlayacak olan yaklaşık 35 dizinin  ancak on-onbeş tanesi yayın hayatına devam edebilecek..

Geri kalan o kadar emek, o kadar para çöp olacak.. 

Pertev Atasay | Eyl 03 2014 | Ziyaretçi: 1272
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI