radyobir
radyobir

"Bırak İçeri Gireyim" seyirciyle buluşuyor

Zorlu PSM'nin DOT işbirliğiyle hayata geçirdiği, Ajvide Lindqvist'in çok satan romanı ve senaryosunu da kaleme aldığı kült film "Let the Right One In"in sahne uyarlaması "Bırak İçeri Gireyim", 5 Şubat'ta Zorlu PSM'de perde açıyor. İlk olarak Jack Thorne tarafından Londra'da Royal Court Theatre için sahneye uyarlanan, seyirci ve eleştirmenlerden çok yoğun ilgi gören oyun, Zorlu PSM prodüksiyonuyla, Murat Daltaban yönetmenliğinde sezon boyunca tiyatroseverlerle buluşacak.

26 Aralık 2018 12:28 | Kategori: Kültür & Sanat

Ajvide Lindqvist’in çok satan romanı ve senaryosunu da kaleme aldığı ödüllü kült film "Let The Right One In”, ilk olarak sinema ve televizyon filmlerinin yanı sıra bir çok tiyatro oyununaimza atmış Jack Thorne tarafından sahneye uyarlandı. Aynı adı taşıyan oyun şimdi de Murat Daltaban yönetmenliğinde Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. 

"Bırak İçeri Gireyim”, öteki olmanın ağırlığını farklı biçimlerde taşıyan iki çocuk Oskar ve Elias’ın hikayesini konu alıyor. Oskar, zorbalıkla baş etmeye çalışan bir çocuk. Elias ise Oskar’ın yan dairesine taşınan gizemli, sonsuz bir yaşamın içine hapsolmuş, uzun yıllardır aynı yaşta yaşayan biri. Peş peşe yaşanan gizemli çocuk cinayetlerinin gölgesinde kalmış bir banliyö mahallesinde, dehşet verici ve dokunaklı bir ilk aşk hikâyesinin sunulduğu oyun, Atakan Akarsu, Begüm Akkaya, Selçuk Borak, Baran Can Eraslan, Uygar Özçelik, Meriç Rakalar, Şirin Kılavuz Sevinç, Tan Temel, Umutcan Ütebay’ı aynı sahnede buluşturuyor. 

"Bırak İçeri Gireyim”in prömiyeri, 5 Şubat akşamı Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde gerçekleşecek. Biletler, 28 Aralık Cuma günü, biletix.com’da, Zorlu PSM Biletix gişelerinde satışta olacak. 

SAHNEYE UYARLAYAN: JACK THORNE (JOHN AJVIDE LINDQVIST 'IN AYNI ADLI ROMAN VE FİLMİNDEN UYARLANMIŞTIR)

YÖNETEN: MURAT DALTABAN

ÇEVİREN: MELİSA KESMEZ

KOREOGRAFİ: TAN TEMEL

MÜZİK TASARIMI: OĞUZ KAPLANGI

SANAT YÖNETİMİ ve KOSTÜM TASARIMI: TOMRİS KUZU

SAHNE TASARIMI: ALPER DERİNBOĞAZ

OYUNCULAR: ATAKAN AKARSU, BEGÜM AKKAYA, SELÇUK BORAK, BARAN CAN ERASLAN, UYGAR ÖZÇELİK, MERİÇ RAKALAR, ŞİRİN KILAVUZ SEVİNÇ, TAN TEMEL, UMUTCAN ÜTEBAY

PİYANO: YELDA ÖZKURŞUN

KEMAN ve VİYOLA: İDİL SEZGİN

KONTRBAS: OĞUZ ALP ERDOĞMUŞ

Kültür sanat hayatının buluşma noktası Zorlu PSM 5. yaşını kutluyor. Bugüne kadar, dünyaca ünlü gösterilerden alanında en iyi sanatçılara, Broadway müzikallerinden, tiyatro oyunlarına; DJ performanslarından, konserlere; sergilerden, film gösterimlerine, partilere ve festivallere 5 bin etkinlikte 2 milyon sanatseveri ağırlayan Zorlu PSM, her sezon daha da güçlendirdiği altyapısı ve çeşitlendirdiği programıyla sanatsever ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Zorlu PSM açılışından bu yana2.202 kişilik kapasitesi ve zenginleştirilmiş akustik özelliğine sahip Turkcell Sahnesi ve yine aynı sahnede oluşturduğu yeni "Sahne Üstü Ayakta” konseptinde eş zamanlı 3.200 kişi ağırlarken, hem oturmalı hem ayakta konser izleme imkanı sunan "Hibrid”düzen ile de İstanbul’un kışlık konser mekanı ihtiyacına da cevap vermeye devam ediyor. Doğal akustik özelliğiyle tasarlanan 717 kişi kapasiteli Turkcell Platinum Sahnesi, 1.000 kişi kapasitesiyle Zorlu PSM'nin muhteşem atmosferinin yaz aylarında açık havaya taşınmasını sağlayan Amfi , yeni sezonda açılacak olan oturmalı 110 kapasiteli caz kulübü ve bugüne kadar birçok davet ve etkinliğe ev sahipliği yapmış olan 750 kişi kapasiteli Sky Lounge ve 5,200 m2’lik fuaye alanları ile Zorlu PSM sanat ile kendini ifade etmek isteyen herkese farklı olanaklar sunuyor. Lezzetli menüsüyle Turkcell Sahnesi’nin fuaye alanında bulunan Cheers, etkinlikler öncesi ve sonrasında sanatseverlerin favori mekanı olmaya devam ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI